Знову у чорному лісі – січовики

0
2353
views

Засмаглими, з купою вражень та нових друзів, з вмінням орієнтуватися на місцевості, виживати в лісі та брати на себе нові обов’язки – саме такими повертаються школярі з таборівки «Чорноліська Січ».

Цей всеукраїнський проект, організаторами якого виступають Кропивницький кіш українського дитячо-юнацького товариства «Січ» і Міністерство молоді та спорту, кілька разів на рік збирає дітей з усіх областей України у наметовий табір, що вже більше десяти років розміщується у мальовничому урочищі «Бочки» Знам’янського району Кіровоградської області.

Цьогоріч таборівка зібрала учасників п’ятого травня, а додому «січовики» повернулися лише за п’ять днів, 9 травня. У скаутському таборі посеред лісу хлопці і дівчата від молодшого до старшого шкільного віку вчаться виживати в умовах природи, гартувати тіло й дух. Тут є кошовий отаман, січовики, призначаються чергові по кухні – все це у дусі взаємоповаги і взаємопідтримки, національно-патріотичного виховання та суворої дисципліни. Протягом дня проводяться гутірки та майстер-класи, а ввечері всі збираються навколо ватри – величезного вогнища. Наприкінці таборівки учасники діляться на дві команди і випробовують свої сили та набуті знання у підсумковій тереновій грі.

Тут діти забувають про гаджети, зручні дивани та комп’ютерні ігри: таборівка дає можливість не тільки загартуватися, а й отримати нові перемоги над собою, знайти нових друзів. Тут немає імен і не важливо, як ти навчаєшся у школі, – кожен має своє псевдо, за яким до нього звертаються, та свої обов’язки, які має виконувати. За бажанням можна бути посвяченим у січовики – але для цього треба виконати ряд вимог та вивчити певні правила та настанови.

До цьогорічної таборівки приєдналися представники волонтерської групи «Червоного Хреста», які навчали учасників надавати екстрену медичну допомогу у різних ситуаціях, а учасники Центру оперативної тактичної підготовки «Цитадель» ознайомлювали школярів зі зразками військового спорядження та зброї, проводили майстер-класи з військово-тактичної підготовки.

Також багато цікавого і корисного учасники «Чорноліської Січі-2017» дізналися від тренерів Центру ресоціалізації військових «Коловорот» та КОМГО «Пробудження». Наступна таборівка «Чорноліська Січ» в цьому році планується вже у червні: кожен бажаючий може долучитись до неї!

Ірина Требунських

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here