УДАРИ РЕЙДЕРІВ ТРИМАТИМЕ «ДОНБАС»

0
2280
views

Два дні тому рейдери знову намагалися захопити сільгосппідприємство у Бережинці. 

Група озброєних осіб прибула в село  на трьох  мікроавтобусах, змусила вийти з офісного приміщення охоронців, однак захопити будівлю остаточно їм так і не вдалося. Місцеві жителі не дозволили. Вони вигнали непроханих гостей,  побили  їхні маршрутки, позабирали кийки, щити, бронежилети.  Ті намагалися втекти полем,  навіть підпалили його, але пожежники вчасно загасили вогонь.

Так званий новий директор підприємства Чеголя  залякував людей, які виганяли рейдерів, обіцяв попалити хати. Пропонував гроші тим, хто піде за нього, але охочих було небагато. Селяни кажуть, що серед тітушок, яких впіймали, були бійці батальйону «Дніпро».

А от охорона, яка мала б захищати селян, втекла. Люди підозрюють, що її перекупили. Відбивали атаку лише жителі Бережинки. Переважно – жінки. Вони скрутили і положили обличчям  в землю понад 30 чоловік. Не обійшлося без стрілянини, та, на щастя, поранених немає. Гості, по всьому, збиралися «у відрядження» надовго, бо у маршрутках знайшли ящики тушонки, мівіни,  подушки, матраци, одяг.

Втекти з місця пригоди підозрюваним не вдалося, бо завадила поліція. Затримали 31 особу в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Коментуючи події у Бережинці, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко заявив, що проблему ТОВ «Нива-2010» необхідно вирішувати виключно у правовому полі. Отримавши від начальника ГУ  Нацполіції у Кіровоградській області Сергія Кондрашенка повідомлення, що на територію села Бережинка Кіровоградського району прибула група невідомих осіб, очільник області  провів оперативну робочу зустріч із керівниками силового блоку області. Кузьменко разом із  народними депутатами Костянтином Яринічем та Станіславом Березкіним особисто виїхали на місце подій до агропідприємства ТОВ «Нива-2010». Там разом із прокурором  області, начальником ГУНП області та представниками адвокатської компанії ТОВ «Нива-2010» і фермерами з Кіровоградського та інших районів оперативно вирішували питання стосовно координації та подальших дій з недопущення повторення рейдерства.

Голова ОДА наголосив, що ситуація повинна бути врегульована виключно по закону, а поліція зобов’язана забезпечити громадський порядок у населеному пункті. У свою чергу народні депутати Костянтин Яриніч та Станіслав Березкін направлять відповідні зв ернення як до Міністерства внутрішніх справ, так і до Генеральної прокуратури.

Того ж дня у Бережинку  прибули бійці  батальйону «Донбас» для захисту людей від рейдерів. Чоловіки пообіцяли захищати селян, а також допомогти всім аграріям області, які зазнали рейдерських атак.  Сьогодні вони планують звернутися в прокуратуру, поліцію та юстицію області з вимогою припинити бездіяльність.

Нагадаємо, що це протистояння триває з 23 травня нинішнього року, коли рейдери з Дніпра здійснили першу спробу захопити господарство. Незважаючи на опір селян, вони не залишають свої наміри заволодіти агропідприємством. Ймовірно, атаки повторяться. Тож розслаблятися не варто.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here