КОЛИ ВІДНОВЛЯТЬ ВОДОПОСТАЧАННЯ?

0
2097
views

Чотири міста нашої області – Олександрія, Світловодськ, Знам’янка та Кропивницький залишилися без централізованого водопостачання. Сталося це через падіння опори повітряної електролінії напругою 150 кВт: невідомі зловмисники спиляли кутник, без якого опора втратила стійкість і звалилася з першим сильним поривом вітру. Через це були знеструмлені частина міста Світловодська, а також насосні станції двох підйомів водогону «Дніпро-Кіровоград».
Очільниця обласного депapтaменту ЖКГ Oльгa Дoвжук пояснила, що вчора ввечері, 2 липня,  відновлено електропостачання насосних станцій на підприємстві, але за тимчасовою схемою. Це дало можливість вже сьогодні зранку заповнювати резервуари та відновити постачання вже цього вечора до 18.00 в Світловодську, а в Олександрії о шостій годині вечора воду централізовано ввімкнуть на 4 години, а повне відновлення водопостачання відбудеться о 6.00 ранку 4 липня. Водночас слід зважати, що водогін попередньо не прочищався, тож вода з кранів може мати відхилення від стандартів питної води.
Щодо Знам’янки та Кропивницького, то тут на потік води з кранів можна буде розраховувати вже з 18.00 4 липня. Але при цьому ремонтні роботи на водогоні ще триватимуть, тож попередньо вода подаватиметься централізовано за певним графіком. Так, у Знам’янці вода потече з кранів 3 липня з 18.00 до 22.00, а повне водопостачання відбудеться наступного дня, у вівторок о 6 ранку. У Кропивницькому ситуація з відновленням тиску у мережі складніша, тож по розкладу тут воду вмикатимуть аж до 8 липня.


Графік відновлення водопостачання в Кропивницькому:

5 липня
– з 07:00 по 10:00 годин водопостачання лівобережної частини міста (Подільський район),
– з 17:00 по 20:00 годин водопостачання правобережної частини міста (Фортечний район).

6 липня
– з 07:00 по 10:00 годин водопостачання міста.

7 липня
– з 07:00 по 17:00 годин заповнення мереж міста,
– з 17:00 по 20:00 годин водопостачання міста,

8 липня 2017 року з 07:00 – повне відновлення водопостачання.

Так як відновлення водопостачання в Олександрії та Світловодську відбудеться раніше, то ОКВП «Дніпро-Кіровоград» обіцяють відправити максимальну кількість водовозів до Кропивницького, щоб забезпечити питною водою населення.

Графік підвезення води в місті Кропивницькому, Знам’янці.
Графік підвезення води та перелік свердловин, шахтних колодязів в місті Олександрії.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here