НЕТРИВІАЛЬНИЙ ХЕНДМЕЙД

0
1750
views

Нещодавно у приміщенні ТРЦ «Depo`t center» відбулася виставка рукоділля «Все в наших руках!», яку організувало Творче об’єднання «Hand Made Події». Майже тридцять майстрів взяли участь у святі ручної роботи, а відвідувачів було кілька сотень.

Під час виставки у режимі нон-стоп проходили майстер-класи від арт-студії «Соломон» і центру розвитку людини та сім’ї «Сонячний зайчик», який на початку липня проведе черговий фестиваль «Дитинство та сім’я» у Світловодську. Прикметно, що серед учасників було чимало тих, хто взагалі вперше показав свої роботи широкому загалу.

При цьому виконані вони якісно і знайти однакові просто нереально: це унікальні речі, а не штамповки, які часто можна побачити на «протокольних» заходах, де народні умільці за будь-якої погоди виступають традиційним тлом.

Ми спитали у майстринь про їхні враження від дебюту і що найбільше сподобалося під час виставки.

Валентина Гирлян, яка займається декупажем і робить оригінальне начиння, що стане прикрасою будь-якої кухні, також представила плетені зі шнурів килими.

Взагалі я медик на пенсії, а зараз працюю з дітьми – нянею. Власне, це і спонукало до захоплення рукоділлям. Шукала в Інтернеті різні цікаві речі, яких можна навчити дітей, – і сама захопилася хендмейдом. Серйозно цим я займаюся вже рік. Це моя перша виставка, я, так би мовити, вийшла в люди. Бачу тут дуже багато цікавого: і зв’язані гачком речі, і дуже красивий батик, і вироби з глини від арт-студії «Соломон».

Для Ірини Лазурської, яка виготовляє розвиваючі іграшки для дітей, це теж перша виставка.

Взагалі хендмейдом я захоплююся давно, але жодного разу участі у виставках не брала. А тут захотілося, бо привабила організація. В черговий раз переконалася, що у нас дуже талановите місто, багато дівчат, які роблять всілякі цікаві речі, – це зажди радує і надихає. Свого часу я відвідувала різні майстер-класи, вчилася робити свічі, декупаж – зараз я його використовую для дому. Однак я люблю те, чим займаюся, тож приділяю цьому заняттю свій час.

Для багатьох стала несподіванкою участь у виставці акторки обласного музично-драматичного театру ім. М.Кропивницького Олесі Бушмакіної, яка робить дуже незвичних ляльок (матеріал про пані Олесю можна було прочитати на сторінках «НС»):

– Це моя друга виставка. Мені дуже подобається, як люди реагують на моїх ляльок: деякі побоюються і проходять мимо, дехто каже: «Надто багато душі в них, якісь вони «стрьомні», а десь відсотків 98 спочатку вдивляються, а потім починають сміятися, кажуть: «Боже мій, ми ще такого не бачили». Це дуже приємно, коли посміхаються, питають… Для себе відкрила дуже багато цікавого. Я училася б усьому – і з бісеру плести, і в’язати, і сережки з полімерної глини робити. Працюючи над своїми ляльками, я навчилася шити сорочки, кльош. Натхнення до мене приходить, коли мене починає «штормити» без роботи, за рік з’являються десь дві ляльки, причому важко сказати, звідки ці образи – вони народжуються самі.

Вікторія ШКАБОЙ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here