КРОПИВНИЦЬКІ ДЕФЛІМПІЙЦІ ВИБОРОЛИ 13 НАГОРОД

0
2299
views

Учора в приміщенні міської ради Кропивницького відбулася урочиста зустріч зі спортсменами — призерами XXIII літніх Дефлімпійських ігор, що проходили в турецькому Самсуні, Олександром Костиком, Сергієм Фоміним, Іриною Терещенко, Дар’єю Тарасенко та їхніми тренерами.

Національна дефлімпійська збірна команда України – одна із лідерів світового дефлімпійського спорту – тріумфально повернулася в Україну, завоювавши 99 нагород – 21 золоту, 42 срібні та 36 бронзових медалей та з другою світовою позицією, яку українцям вдалось відстояти на цих іграх. На першому місці – команда Росії, на третьому – команда Кореї.

Вагомий внесок в загальнокомандний залік зробили представники Кіровоградської області. Загалом наші спортсмени вибороли 13 медалей різного ґатунку. Найбільше на п’єдестал пошани підіймалася  Ірина Терещенко, на її особистому рахунку вісім медалей: чотири срібних та стільки ж бронзових.

Вже на старті головного спортивного форуму чотириріччя для людей із вадами слуху Україна здобула першу золоту нагороду. А найприємніше те, що її володарем став вихованець ЗТУ Олени Ібрагімової кропивничанин Олександр Костик, якому не було рівних у кульовій стрільбі з пневматичної гвинтівки з дистанції 10 метрів стоячи. А ще, результатом його виступу став новий рекорд Дефлімпійських ігор.

Сергій Фомін, який завоював «срібло» та «бронзу» в кульовій стрільбі з дрібнокаліберного пістолета, теж тренується під керівництвом Олени Ібрагімової. Тож кропивницькі стрільці  зібрали повний комплект медалей.

Ірина Терещенко вчетверте бере участь у Дефлімпійських іграх. Спочатку Іра фінішувала другою на дистанції 50 метрів брасом.

У наступних стартах у плавальному басейні Ірина Терещенко на різних дистанціях сім разів сходила на дефлімпійський п’єдестал!

Ще одна плавчиха Дар’я Тарасенко, теж вихованка ЗТУ Олени Кузнєцової, двічі підіймалася на п’єдестал за «бронзою». Дебютантка з Кропивницького в естафетах 4х100 і 4х200 метрів вільним стилем допомогла збірній України завоювати призові місця.

Спортсмени  та їх тренери отримали грошові сертифікати від обласної та міської влади. За золоту медаль – 60 тис. грн, 50 тис. грн за «срібло» та 40 тис. грн – за «бронзу».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here