ФЕДЕРАЦІЯ АМЕРИКИ У НАС У ГОСТЯХ

0
3069
views
Ансамблю українського танцю «Волошка» зі США

Минулого тижня до обласного центру завітав громадянин США та давній друг нашого краю Тарас Левицький. Саме він є художнім керівником ансамблю українського танцю «Волошка» у штаті Пенсільванія, США. Виступ нашого місцевого ансамблю «Ятрань» у Сполучених Штатах надихнув тоді же маленького Тараса займатися українським танцем.

Відтоді почалася міцна дружба між Тарасом Левицьким та Кіровоградщиною. Він також співпрацював з нашим земляком, хореографом та народним артистом України Анатолієм Коротковим, з власником галереї «Єлисаветград» Миколою Цукановим. Крім того, пан Тарас – віце-президент Української федерації Америки – некомерційної гуманітарної організації, заснованої в 1991 році у Філадельфії, зареєстрованої в США та Україні. Організація розробляє та впроваджує гуманітарні та освітні програми для покращення життя людей в США та Україні через шість програм: охорона здоров’я, соціальні послуги, мистецтво та культура, гуманітарна допомога, освіта та громадська адвокація. Завдяки роботі УФА українські військові та їхні сім’ї мали можливість пройти психологічну реабілітацію. Загалом на медичну реабілітацію українських військових завдяки підтримці УФА було надано медичних послуг на суму понад 7 мільйонів доларів. Цей візит Тараса Левицького пов’язаний з тим, що у Києві відкривається представництво Української федерації Америки, яке очолить Василь Костицький – юрист, дійсний академік Національної академії правових наук України. Це є логічним кроком, адже УФА представляє інтереси українців у США на державному рівні, а відкриття представництва в нашій державі дозволить налагодити прямий контакт з громадою.

Художній керівник ансамблю українського танцю «Волошка» у штаті Пенсільванія, Тарас Левицький

Під час візиту до Кропивницького Тарас Левицький не оминув можливості поспілкуватися з учасниками АТО. Для цього він відвідав військовий госпіталь. «Я боявся побачити морально зломлених людей, але побачив натхнення в очах, запал та гордість за те, що вони зробили. Тож будемо продовжувати роботу у підтримці громадян України», – запевнив Тарас Левицький.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here