«Я ЗРОБИВ КРОК УБІК РАЙКОВИЧА, І МИ ЗІТКНУЛИСЬ ЛОБАМИ»

0
2448
views

Скандал у коридорах влади Кропивницького, який стався днями, поділив політично стурбовану громадськість на два табори. Ще б пак – не щодня міський голова та депутат міськради спілкуються за допомогою лайки та стусанів. А все починалося з цілком безневинної акції.

Активісти прийшли до будинку з колонами 1 серпня, у вівторок. Приводом для зібрання стала вимога щодо зменшення порогів у закупівлях через «ProZorro». Незабаром до зібрання приєднався й депутат міськради від «Самопомочі» Володимир Смірнов. Отримавши після акції зв’язку символічних кульок, він зголосився особисто передати їх до міської ради. Спочатку він попрямував до секретаря міськради Андрія Табалова, але того не було на місці. Тож Володимир Олександрович пішов прямо до приймальні міського голови Андрія Райковича. Також до приймальні прийшов і позапартійний народний депутат, командир групи інформаційної війни добровольчого батальйону «Донбас» Національної гвардії України Павло Кишкар, якого й запросили до кабінету. Володимир Смірнов зайшов разом з нардепом. Далі сталася словесна перепалка між головою та депутатом міськради. Охоронці, судячи з розповсюдженого відео, виштовхали депутата Смірнова з кабінету, але у дверях Володимир поцілив головою в обличчя Андрія Райковича. Це було зроблено навмисно чи прикра випадковість? На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук Володимир Смірнов описав це так: «Пішли до секретаря їх передати, бо він же відповідальний за депутатський корпус, але він був відсутній. Тоді пішли до Райковича, в нього на прийомі нікого не було, але попри те прочекали десь хвилин 10. Підійшов нардеп Павло Кишкар, почекав з нами, і Райкович викликав його. Оскільки справа була кількахвилинна, я запитав Павла, чи можемо ми зайти разом, і ми зайшли. Райкович поводився неадекватно, лаявся, горлопанив образи і не хотів нічого чути, попри всі мої намагання його заспокоїти і донести меседжі активістів і громадян. Були присутні журналісти, я прокоментував їм, що от так і доводиться працювати, намагаєшся донести вимоги громади до міського голови, а отримуєш такий прийом. Райкович ще більше почав вигукувати образи та звинувачення в мій бік, і його охоронці стали нас виштовхувати з кабінету. В якийсь момент від поштовху ззаду я спіткнувся, і щоби зберегти рівновагу, зробив крок вбік Райковича, і ми зіткнулись лобами. От і все. Тому моя порада Райковичу – бути більш стриманим в своїх висловлюваннях, підбирати слова і не застосовувати охоронців для виштовхування з приймальні депутатів, аби в подальшому уникнути непорозумінь».

В свою чергу голова міськради Кропивницького прокоментував цю ситуацію так: «Це нетактовна, невихована людина – тим більше, що депутат.  А далі будемо розбиратися з його діями, тому що дійти до рукоприкладства міському голові – це ж була провокація для того, щоб спровокувати мене на адекватні дії на його адресу. Ну ви ж бачили, як він вдарив мене в обличчя?»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here