ЩЕ ОДИН СКІФСЬКИЙ КУРГАН РОЗКРИЄ СВОЇ ТАЄМНИЦІ

0
2110
views

Ще у березні під час сільгоспробіт поблизу села Васине (Мошоринська сільська рада Знам’янського району)  було виявлено артефакт – кам’яну антропоморфну стелу, що належить до типу скіфських скульптур. Нині дана знахідка передана для вивчення та тимчасового зберігання до археологічного музею Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка.

Незабаром науковці досліджуватимуть курган, де було знайдено стелу. Археологічна група педагогічного університету під керівництвом доцента кафедри історії, кандидата історичних наук Ірини Козир готова фахово провести розкопки кургану.

На нещодавній нараді  у першого заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Коваленка учасники зустрічі обговорили питання необхідності збереження об’єктів культурної спадщини області та проведення науково-дослідних робіт на території нововиявленого об’єкта культурної спадщини.

Посадовець закликав керівництво Знам’янської райдержадміністрації, Мошоринської сільської ради та користувачів земельних ділянок сприяти вирішенню організаційних питань, пов’язаних з науково-дослідними роботами на місці знахідки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here