КУДИ ВИНОСИТЬ «ЗЕЛЕНА ХВИЛЯ»

0
2209
views
Корнійчуковська премія

Днями в Одесі завершився 21-й міжнародний фестиваль «Зелена хвиля», який об’єднує усіх шанувальників книги. «Зелена хвиля» – це не лише книжковий ярмарок. Це велика низка заходів, спрямованих на просування і популяризацію читання. Це зустрічі з відомими культурними діячами – письменниками, журналістами, художниками, фотографами.

До речі, захід проходив під патронатом  одеського міського голови. Цьогоріч на основній локації фестивалю – вулиці Дерибасівській, де гомоніла книжкова виставка-ярмарок, свої новинки представили видавництва і книготоргові підприємства з України, Білорусі та Польщі, загалом близько 50.

Важливою подією фестивалю стала також «Корнійчуковська премія», яка за результатами попереднього конкурсу вручалася переможцям. Нагадаємо, ця премія присуджується у трьох категоріях: дитячий літературний конкурс «Море талантів», що складається з двох номінацій – поезія і мала проза, конкурс ілюстрацій «I Parus», для якого діти робили тематичні малюнки до відомих художніх творів, а також конкурс серед дорослих українських та закордонних авторів у двох номінаціях «Проза для дітей молодшого шкільного віку» та «Проза для дітей середнього і старшого шкільного віку».

Цього року в конкурсі на «Корнійчуковську премію» взяли участь понад 800 авторів з України та близького і далекого зарубіжжя. Загалом за п’ять років існування цього фестивалю в ньому взяли участь понад 8 тисяч дитячих і дорослих робіт різних жанрів і видів мистецтва.

Кульмінацією конкурсу стала церемонія нагородження, яка відбулася 4 серпня в золотій залі літературного музею. На її початку виступила заступник голови журі Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури Галина Безикович: «Я щаслива, що ми знайшли кошти для премії переможцям, для того, аби видати книги з творами, що  перемогли. І тому висловлюю щиру подяку тим, хто нам допомагав. А це передусім наша міська рада, яка виділила кошти для організації та проведення «Корнійчуковської премії» і «Моря талантів». Хочу зазначити, що рівень творів як дорослих, так і дітей зростає».

До того ж до 90-річчя виходу книги Ільфа і Петрова «12 стільців» в рамках премії видали її ювілейний примірник. Його в нагороду отримали члени журі.

До речі, серед переможців у номінації «Проза для дітей середнього і старшого шкільного віку» – наш земляк і народословець Роман Любарський з циклом оповідань і новел «Родниковая вода» (російською мовою).

Фото Роман Любарський

Фото Ігор Демчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here