ЖІНКУ «ВОСКРЕСИЛИ» ЧЕРЕЗ 11 РОКІВ

0
1878
views

Мешканку Новоукраїнського району  за життя було визнано померлою, а управління юстиції допомогло поновити її права.

Наприкінці червня під час проведення особистого прийому громадян у Новоукраїнському бюро правової допомоги до фахівців обласної юстиції звернулася Лідія Григорець, яка впродовж двох років не могла відстояти свої законні права.  Безпрецедентність цього випадку полягає в тому, що жінку було визнано померлою ще за життя. Як виявилося, у 2006 році її рідна донька отримала свідоцтво про смерть матері на підставі документів, виданих після проведення судово-медичної експертизи.

«Одразу після звернення Лідії Григорець спеціалісти територіального управління почали активні дії. Разом із представниками системи з надання безоплатної правової допомоги було складено адміністративний позов до суду без сплати судового збору для анулювання свідоцтва про смерть потерпілої. У судовому процесі також безпосередньо брала участь начальник Новоукраїнського відділу ДРАЦС Вікторія Ютиш. У результаті позов було задоволено. Рішення суду увійшло в законну силу 7 серпня», – зазначив керівник обласного органу юстиції Вадим Гуцул.

Наразі Лідія Григорець проживає у своєї тітки Тетяни Яриш. За її словами, їм упродовж двох останніх років не вдавалося поновити справедливість. За допомогою вони зверталися і до паспортного столу, і до поліції. Однак справа не мала абсолютно ніякого розвитку.

«Ми дуже вдячні працівникам юстиції, які не залишились осторонь і допомогли нам в цій складній ситуації. Тепер ми зможемо діяти далі», – сказала Тетяна Яриш.

За словами Вадима Гуцула, юстиція й надалі буде допомагати Лідії Григорець, зокрема в питаннях соціального забезпечення. У зв’язку з відсутністю паспорта та ідентифікаційного коду потерпіла не могла вчасно оформити пенсію. Саме тому зараз фахівці управління юстиції та БПД  будуть надавати правову допомогу у підготовці ще одного позову до суду для  перерахування соціального забезпечення за втрачені три роки.

Варто зазначити, що за цією справою поліцією було відкрито кримінальне провадження. Наразі тривають слідчі дії.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here