ЗАМІСТЬ БЮДЖЕТУ — ДО КИШЕНІ

0
2189
views

Завищення вартості робіт та послуг, зайві премії та несплата за паї – з початку року на Кіровоградщині виявлено фінансових порушень на суму більше 12 мільйонів гривень.

За інформацією начальника управління Східного офісу Держаудитслужби в області Лариси Цандекової, третину від цієї суми складає недоотримання фінансових ресурсів, інша частина – нецільове використання коштів.

Серед найбільш вагомих порушень фінансової бюджетної дисципліни Лариса Цандекова відзначила проведення зайвих виплат внаслідок завищення обсягу чи вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт (на загальну суму майже 3,7 млн грн), недоотримання коштів міськими бюджетами (1 млн грн), завищення вартості послуг з вивезення сміття з несанкціонованих сміттєзвалищ та автотранспортних послуг (на суму понад 117 тис. грн).

Окрім того, через несплату орендарями плати за використання земельних ділянок бюджети недоотримали більше 100 тис. грн.

Траплялися й безпідставні призначення та виплата щомісячної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання – на суму майже 200 тис. грн.

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності вищих навчальних закладів області, що належать до сфери Управління Міністерства освіти і науки України, виявлені факти незаконної виплати заробітної плати, доплат, надбавок та премій у розмірі близько 365 тис. грн.

За словами посадовця, з початку року через фінансові порушення були скасовані конкурсні торги на загальну суму більше 41 млн грн та розірвані укладені договори на суму 10,6 млн грн.

Управління Східного офісу Держаудитслужби в області забезпечило відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач на суму 5 млн грн та додаткове надходження фінансових ресурсів до бюджетів, бюджетних установ, організацій і підприємств на загальну суму 1,1 млн грн.

За результатами перевірок правоохоронні органи розглядають 16 ревізійних матеріалів – на стадії досудових розслідувань та письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За порушення фінансової дисципліни до адміністративної відповідальності притягнули 61 посадову особу, вони мають сплатити майже 10 мільйонів гривень.

Окрім того, до дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнули 57 посадових осіб, з яких чотирьох звільнили з посад.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here