«ОЛЕКСАНДРІЯ»: ГРА ПІД ОВАЦІЇ

2
2406
views

У п’ятому турі української Прем’єр-ліги команди з Кіровоградщини зустрічались з лідерами. Кропивницька «Зірка» відправилась на спаринг із столичним «Динамо», а олександрійці приймали «Шахтар». Для грандів ці зустрічі теж були важливі, адже у турнірній таблиці, яку очолює «Динамо», між командами лише одне очко різниці.

На початку матчу чемпіон почав штурм без розвідки. Олександрійці відповіли декількома небезпечними атаками. Господарі відкрили рахунок на 38-й хвилині.

Василь Грицук виконав навіс в штрафний майданчик, а Євген Банада ударом головою результативно замкнув передачу – 1:0.

Зрівняли рахунок гірники через декілька хвилин. Фред обвідним ударом поцілив у «дев’ятку», Юрій Паньків був безсилий.

Другий тайм ознаменувався гострою атакою гостей та завершальним ударом по воротах олександрійців, але Юрій Паньків без проблем впорався з цим пострілом. Городяни відповіли масованою атакою, але Сергію Чеботаєву бракувало точності. Заслуговує на увагу потужний удар Тараса Степаненка з-за меж штрафного, але, на щастя, він прийшовся в стійку. А от наступний контрвипад «гірників» увінчався взяттям воріт. Бернард виконав навіс з лівого флангу, а Факундо Феррера влучно його замкнув головою – 1:2. Ближче до кінця матчу олександрійці мали шанси зрівняти рахунок. Спочатку Андрій Цуріков після прострільної передачі Андрія Бацули не влучив у ціль, а в другому епізоді Євген Банада після навісної передачі пробив головою, але влучив у стійку, а Ярослав Ракіцький,  який був першим на м’ячі, виніс його з лінії воріт.

Варто відзначити, що Бацула провів поки свій кращий матч за олександрійців, Андрій освоївся у новій команді і явно вписався в силовий стиль гри команди Шарана.

Городяни змогли нав’язати боротьбу “Шахтарю” і не поступалися в швидкості та організації гри. Не вистачає трохи – забитих голів і залікових очок в турнірній таблиці.

Попереду Єврокубки і поїздка до Борисова, на гру з місцевим БАТЕ. «Олександрія», судячи з минулої гри, цілком здатна пройти білорусів та вийти в груповий турнір Ліги Європи. Головне, щоб хлопці Шарана змогли відновитися після такої гри.

«Зірка» зазнала поразки у Києві

«Зірка» продовжує комплектування складу. Зокрема, проти «Динамо» ми побачили ще одного дебютанта – французького захисника Сесе-Франка Пепе, котрий замінив дискваліфікованого Тараса Качарабу.

Із перших хвилин «Зірка» не притискалася до своїх воріт, намагаючись вступати в активний пресинг у центрі поля, а то й на чужій половині поля.  Попереду намагався грати Есеола, але гостроти від його дій динамівці не відчули. А вже в штрафній кропивничан почали виникати небезпечні моменти. Ярмоленко, Циганков, Дерліз все частіше виходили на ударні позиції. Рятував Паст. Отож, перша половина зустрічі завершилася нічиєю − 0:0.

По перерві на полі з’явився Денис Гармаш, замінивши центрального захисника Євгена Хачеріді. Саме він зіграв головну роль у перемозі своєї команди.

«Динамо» увімкнуло швидкість, і вже на 48-й хвилині рахунок був відкритий. Гармаш виграв верхову боротьбу в штрафному майданчику «Зірки» і спрямував м’яч на Мбокані. Конголезець перекинув м’яч головою через Євгена Паста, який невдало вийшов із воріт, – 1:0.

Інтрига остаточно померла, коли Сесе-Франк Пепе порушив правила, хоча в цілому він справив непогане враження як для дебюту проти такого суперника. Французький оборонець підштовхнув у спину Дерліса Гонсалеса. З «точки» Андрій Ярмоленко шансів на ще один подвиг Євгену Пасту не залишив. Після другого голу підопічні Хацкевича стали грати у своє задоволення. Тож за кілька хвилин рахунок уже став 3:0. Після вдалих дій Дениса Гармаша ніким не прикритий в районі одинадцятиметрової позначки Андрій Ярмоленко головою пробив у протихід Євгену Пасту й оформив тим самим дубль.

«Зірка» не змогла вже нічого протиставити, у підсумку зазнала третьої поспіль поразки, знову пропустивши три м’ячі.

Роман ІЛЮШИН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here