ЗАРПЛАТА ІЗ ПОРУШЕННЯМИ

0
2144
views

Підприємці, які без поважних причин не платять гроші найманим працівникам у повному обсязі, як того вимагає закон, були запрошені на засідання круглого столу, що відбувся минулого тижня  в управлінні ДФС в області.

Зібрання призначалося для обговорення саме «зарплатних» питань.  Підприємцям нагадали, що це порушення тягне за собою і відповідне покарання. Якщо ж є підстави для такого розрахунку, їх необхідно вказувати у звіті.

Крім того,  заступник начальника ГУ ДФС в області Олена Берестовенко повідомила, що на червень цього року середній рівень заробітної плати в області складає 6300 гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року середня заробітна плата зросла на 1700 грн. Проте існують певні невідповідності по виплаті заробітної плати в розрізі територій. Приміром, розмір середньої заробітної плати в Маловисківському та Новомиргородському районах складає 7300 грн, у той час як у Долинському та місті Світловодську  – 5600 грн. У Світловодському, Олександрійському районах та місті Кропивницькому більше 30 відсотків роботодавців не виплачують найманим працівникам мінімальну заробітну плату.

З початку цього року працівниками фіскальної служби було здійснено 162 перевірки та виявлено 138 порушень законодавства про працю. За результатами перевірок було легалізовано 614 неофіційно найманих працівників.

На зустрічі також були присутні працівники ГУ Пенсійного фонду в області та управління Держпраці.

Світлана КОСТЕНКО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here