ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ АУКЦІОНІВ, ЩО ПРОВОДИЛИСЯ ГОЛОВНИМ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ЗНАЧНО ЗРОСЛА ВАРТІСТЬ ЗЕМЛІ

0
1572
views

Упродовж січня-серпня 2017 року Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області організувало через 24 аукціони продаж прав оренди 40 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) загальною площею 1037 га.

За користування цією землею до бюджетів сільських рад Кіровоградщини щорічно надходитиме понад 4,930 млн грн, що на понад 2,905 млн грн більше від стартової ціни (2,025 млн грн).

Стартовий розмір річної плати за користування  земельними  ділянками, які пропонувалися до продажу, був встановлений на рівні 8% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. За результатами проведених торгів середній розмір річної орендної плати становить 18,15 % від нормативної грошової оцінки.

Так, у серпні на відкритих земельних торгах, що пройшли в Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області, аграріями придбано право оренди на 7 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 107 га.

За результатами торгів найбільше зросла орендна плата:

  • за земельну ділянку в адмінмежах Димитровської сільської ради Устинівського району площею 10 га – до 21,20% від нормативної грошової оцінки (у грошовому еквіваленті із 24,574 тис. грн до 65,121 тис. гривень);
  • за земельну ділянку в адмінмежах Коритно-Забузької сільської ради Вільшанського району площею 19,27 га – до 21,84% від нормативної грошової оцінки (у грошовому еквіваленті із 37,251 тис. грн до 101,693 тис. гривень).

У вересні поточного року на Кіровоградщині заплановано продати через аукціон права оренди 11 земельних ділянок загальною площею 441 гектар, що розташовані у Долинському, Новгородківському, Голованівському, Компаніївському, Новоархангельському, Гайворонському та Олександрійському районах.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Прес-служба Держгеокадастру у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here