СЕРГІЙ КУЗЬМЕНКО: МАЙБУТНЄ НАЦІЇ ФОРМУЄ ВЧИТЕЛЬ

0
2440
views

Напередодні нового навчального року голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко взяв участь у роботі обласної педагогічної конференції «Якісна освіта – основа високорозвиненого суспільства», яка відбулася в селищі міського типу Олександрівка.

До речі, обласна конференція педагогів уперше відбулася не в Кропивницькому, а в районному центрі. Олександрівку було обрано місцем проведення заходу не випадково, оскільки за результатами галузевої реформи лідером в області є саме Олександрівський район.

У роботі педагогічного форуму також взяли участь представник Міністерства освіти і науки України Тетяна Запорожець, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, начальник профільного управління облдержадміністрації Володимир Таборанський, керівники райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад, очільники відділів освіти районів, директори навчальних закладів області, методисти.

Під час відкриття конференції голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив:

– Створення навчально-виховних об’єднань – це правильний шлях. Не випадково ми зібралися саме в Олександрівському районі, адже тут є на що подивитися і чого повчитися. Якісна школа – це та школа, випускник якої демонструє під час зовнішнього незалежного оцінювання високий рівень знань. Саме цей сертифікат дає можливість випускнику бути конкурентоздатним, вступати до кращих вищих навчальних закладів, стати хорошим фахівцем і працювати над тим, щоб змінити нашу країну на краще.

Голова облдержадміністрації зауважив, що сьогодні в опорних школах створюють максимально сприятливі умови для навчання: реконструюють приміщення із застосуванням енергозберігаючих технологій, закуповують сучасне комп’ютерно-технічне обладнання, нові меблі.

– Влада робить і буде робити усе можливе для підтримки вчителя, для того, щоб ви були мотивовані, мали гарні умови для формування нашого майбутнього, – запевнив Сергій Кузьменко.

Поспілкувавшись з вчителями, Сергій Кузьменко відвідав Олександрівське НВО №1, щоб ознайомитись з готовністю шкіл до навчального року.

У цьому навчальному закладі значну увагу надають викладанню хімії. Для цього тут обладнано спеціалізовану хімічну лабораторію, для якої було придбано витяжну шафу, демонстраційний стіл, інтерактивну дошку, проектор, ноутбук та нові меблі – на загальну суму майже 230 тис. грн.

Після спілкування зі школярами Сергій Кузьменко передав у дарунок для школи сертифікат на демонстраційну таблицю Д.І.Менделєєва.

У план робочої поїздки голови обласної адміністрації входив ще один важливий пункт. Сергій Кузьменко відвідав ділянку дороги автотраси Н-01 Знам’янка – Київ, на якій проходять ремонтні роботи, про це докладніше в наступному номері «НС».

Руслан МУСІЄНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here