ДОЛИНЧАНИ ПОШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ

0
2289
views

У місті Долинська встановили меморіальний знак на честь борців за незалежність України. За основу форми пам’ятного знака взято мальтійський (козачий) хрест, що нагадує форму нагрудного знака Національної гвардії України з нанесенням графічного малюнка у вигляді ангела, що тримає тризуб як символ незабутнього подвигу героїв, які захищали Україну.

Ще 13 липня минулого року Долинська міська рада  оголосила конкурс на кращу ескізну пропозицію пам’ятного знака місцевого значення. 17 жовтня того ж року в міській раді відбулося засідання конкурсної комісії по визначенню кращої ескізної пропозиції пам’ятного знака. За результатами конкурсу переможцем став Сергій Яковенко – вчитель КЗ «Долинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Долинської районної ради».

У січні-лютому  2017 року з метою врахування думки громадськості Долинська міська рада провела громадське обговорення щодо визначення місця встановлення пам’ятного знака. У підсумку було рекомендовано встановити пам’ятний знак у сквері по вул. Соборності України між будівлею МЦ «Червона калина» та вул. Чкалова. На засіданні виконавчого комітету міської ради 19 липня 2017 року прийнято рішення про встановлення там пам’ятного знака місцевого значення з метою вшанування та увіковічення пам’яті борців за незалежність України.

Елементи пам’ятного знака виготовлені та придбані за кошти міського бюджету на суму 74,280 тис. грн. Загальна сума на встановлення пам’ятного знака, проведення робіт по благоустрою прилеглої території, в тому числі виготовлення проектно-кошторисної документації, становить 180,244 тис. грн.

Виготовлення пам’ятного знака здійснено в спорідненні високоякісного граніту «габро» та червоного граніту. На постаменті надпис «Захисникам незалежності і суверенітету України». Елемент пам’ятного знака – мальтійський хрест виготовлено підприємцем з міста Біла Церква, постамент з червоного граніту зроблено товариством з обмеженою відповідальністю «Елгран».

Руслан ТРИПІЛЬСЬКИЙ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here