ЄВРОКУБКОВИЙ ПОХІД «ОЛЕКСАНДРІЇ» ЗАКІНЧИВСЯ

0
2175
views

Минулого четверга, а саме у День незалежності, вирішувалася доля путівки у груповий раунд Ліги Європи для двох українських команд – «Динамо» (Київ) та «Олександрії». Якщо за киян ми були спокійні, то у матчі «Олександрія» – «БАТЕ», що відбувався на стадіоні «Ніка», шанси на вихід були рівні.

Національне свято – День незалежності, домашній стадіон та палкі вболівальники повинні були додати «очків» нашим землякам. Отже, підопічні Володимира Шарана виходили на гру зосереджені, добре розуміючи важливість моменту.

Обидві команди почали дуже жваво, ввімкнувши швидкість. «Городяни» потроху забрали ініціативу і, як наслідок, на 20-й хвилині створили досить гострий момент. Після швидкої контратаки Андрій Цуріков гарматним пострілом пробив по воротах, але голкіпер, витягнувшись у струну, здійснив сейв. А в наступній атаці проти Артема Сітала було порушено правила, за що чеський арбітр Мирослав Зелінка призначив пенальті. Удар з одинадцятиметрової позначки чітко реалізував Василь Грицук, не залишивши шансів голкіперу.

Білоруси, звісно, побігли відіграватись, але, як і в першому матчі, натикались на добру оборону господарів та силовий пресинг. Так і завершився перший тайм без зміни рахунку.

1:0 на табло – дуже суперечливий рахунок, адже вистачає одного гола для переводу матчу в овертайм, досить нервовий, але гра “Олександрії” дозволяла дивитися на другий тайм з оптимізмом.

Епізод на 53-й хвилині став, на жаль, переломним у матчі. Каленчук у повітряній дуелі зіткнувся з Гітченком, і центрбек «Олександрії» не зміг продовжити гру. Поки вирішували, чи зможе він вийти, як грати з трьома номінальними захисниками, як перебудуватися, пройшла вічність. Не виключено, що з цієї причини і стався перший пропущений гол: Пономар не добіг за Іванічем, який увірвався в штрафний господарів з глибини і переграв воротаря – 1:1. Треба було швидко перебудовуватись, а ще блискавично зреагував наставник «БАТЕ», провівши миттєву заміну і кинувши в бій другого нападника. Після помилки біля свого штрафного Стасєвіч виконав подачу до 11-метрової, де не вдалося створити лінію штучного офсайду. Іваніч опинився поза нею і скористався ситуацією – 1:2. Наші футболісти намагалися щонайменше зрівняти рахунок, але «БАТЕ», який оборонявся всією командою, не дав можливості цьому здійснитися. Бійцівські якості команди Шарана вже давно не викликають сумнівів в українській Прем’єр-лізі, але фортуна була на боці білорусів.  Дуже прикра поразка на тлі дуже пристойної гри. Другий похід «Олександрії» в Європу закінчився, але стовідсотково подвоїв олександрійцям кількість вболівальників не тільки на Кіровоградщині, а і по всій Україні.

Володимир Шаран був лаконічний на післяматчевій прес-конференції.

«Важко зараз ділитися враженнями про гру. Ми дуже вдячні вболівальникам за підтримку. Хотілося б бачити таку підтримку в чемпіонаті. Вдячний і хлопцям, які віддали всі сили для перемоги, а на нічийний результат однозначно ніхто не налаштовувався.

Вважаю, хлопці повинні з високо піднятою головою виходити з роздягальні і рухатися далі, хоча це буде важко, якщо подивитися на їхні обличчя і сльози. Найголовніше, що ми не поступалися «БАТЕ» в двох матчах», – резюмував тренер «Олександрії».

Президент «Олександрії» Сергій Кузьменко в ексклюзивному коментарі для «НС» дав свій аналіз цьогорічного виступу: «Виступ в Єврокубках – це досвід нових емоцій, нових відчуттів, я можу тільки підтвердити, що це корисно. Якщо в минулому році «Олександрія» вперше спробувала себе в змаганнях на європейскому рівні, то з точки зору спортивного результату ми воліли мати краще. Ми отримали досвід, і вже у цьому році показали, що «Олександрія» здатна гідно грати з європейськими командами. Ми не говоримо за результат, бо результат у футболі ніхто не може спрогнозувати. Будь-яка команда може виграти або програти.

Я переконаний: якщо ти займешся якоюсь справою, то будеш в ній успішний. Коли ти починаєш докладати зусилля, то розумієш, що хлопці, які грають у футбол, у тому числі і в нашому клубі, теж можуть це робити».

Роман ІЛЮШИН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here