МІСЬКРАДА КРОПИВНИЦЬКОГО ВІДМОВИЛАСЯ ВИКОНУВАТИ ЗАКОН ПРО ДЕКОМУНІЗАЦІЮ І ЛИШАТИМЕТЬСЯ «КІРОВОГРАДСЬКОЮ»

0
1995
views

Вчора, 4 вересня 2017 року, депутати міськради у Кропивницькому провалили голосування за перейменування органу місцевого самоврядування. Цим самим вони цілком усвідомлено заявили про свою готовність і надалі діяти всупереч Законам України.

Зокрема, комуністична назва міської ради – Кіровоградська – внаслідок «позиції» депутатів окремих фракцій залишається чинною і буде використовуватися в офіційній документації.

Нагадаємо, що альтернативний проект рішення був підготований головою фракції ВО «Свобода» Сергієм Капітоновим та поданий в день урочистого святкування річниці перейменування міста на «Кропивницький». Того ж дня проект був підписаний міським головою Андрієм Райковичем. І, хоч на розгляд депутатів очільником міста був поданий інший, допрацьований документ, свободівці його підтримали, вважаючи за головне отримання результату, а не політичні амбіції.

Перед початком сесійного засідання до депутатів звернувся громадський активіст Дмитро Сінченко, який висловив позицію громади міста щодо перейменування міської ради. Він підкреслив, що назва «Кропивницький» позитивно сприймається мешканцями обласного центру і для більшості людей вже стала рідною. Д. Сінченко наголосив, що містяни були б раді припиненню протизаконної діяльності місцевої влади, що проявляється, серед іншого, і у використанні забороненої тоталітарної назви в офіційних документах.

Проте, ні бажання мешканців Кропивницького, озвучені в сесійній залі, ні засторога депутата-свободівця Сергія Капітонова щодо незаконності використання чинної назви Кіровоградської міської ради, не вплинули на волевиявлення депутатів. На жаль, серед обранців виявилося достатньо адептів злочинних комуністичних «ідеалів», щоб ганебно провалити голосування.

«Якщо позиція депутатів фракції «Опозиційного блоку» щодо перейменування міськради є хоча б зрозумілою з огляду на їх антиукраїнську риторику, то абсолютна відсутність голосів від «президентської» партії БПП «Солідарність» відверто дивує. Всім нам відомі тези з виступів президента Порошенка, де він заявляє про неприйнятність імперських та комуністичних назв. Але, як бачимо, між словом і ділом цих провладних «політиків» утворилася справжня прірва. І про яку роботу на благо громади ми можемо говорити, якщо представники БПП чхати хотіли навіть на публічно висловлену позицію свого безпосереднього керівництва? Прикро усвідомлювати, що сьогодні міськрада фактично визнала себе злочинним угрупуванням, яке свідомо порушуватиме Закон України про заборону тоталітарних назв і символів кривавої радянської доби», – коментує Сергій Капітонов.

Серед інших, перейменування міської ради на Кропивницьку, за виключенням одного депутата, не підтримали й обранці фракції «Наш край». Окремі особи навіть вийшли з сесійної зали після оголошення означеного пункту порядку денного, щоб не голосувати. І це може свідчити лише про бажання уникнути політичної відповідальності за не ухвалене єдино правильне рішення. Свободівці переконані – відсутність депутата на робочому місці під час голосування рівноцінна позиції «проти». А бажання уникнути відповідальності шляхом виходу з сесійної зали може свідчити хіба лише про політичне боягузтво.

Таким чином, в офіційній документації міськради і надалі використовуватиметься заборонена комуністична назва «Кіровоградська міська рада», що може викликати багато проблем в юридичному аспекті подальшої діяльності. Крім того, голосування за перейменування міськради є своєрідною перевіркою депутатів на готовність працювати в полі, окресленому законодавчими актами.

На жаль, виявилося, що свідомо порушувати закони для окремих обранців – принцип діяльності, а це гарантовано проявлятиметься і в ухваленні рішень іншого порядку. Свободівці рішуче налаштовані зламати цю зашкарублу систему і змусити депутатів на чолі з міським головою Кропивницького А. Райковичем поважати Закони та Конституцію України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here