«СВОБОДА» КРОПИВНИЦЬКОГО ВИМАГАЄ ДЕМОНТУВАТИ «СЕРП І МОЛОТ» В ПРИМІЩЕННІ МІСЬКОЇ РАДИ

0
1847
views

Націоналісти Кропивницького вимагають демонтувати стенд із зображенням серпа і молота, розташований одразу при виході із сесійної зали міськради. З такою заявою  вчора, 4 вересня 2017 року, до депутатів та міського голови А. Райковича звернувся голова фракції ВО «Свобода» в міській раді Кропивницького  Сергій Капітонов.

За словами свободівців, в  ході чергового засідання 9-ї сесії міської ради на розгляд  депутатів було винесене питання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста» спортсменцi, призерцi пaрaлiмпiйських iгор Ользi Свiдерськiй, яке було ухвалене більшістю голосів.

Проте, перед початком голосування до присутніх у залі та голови Андрія Райковича, звернувся свободівець Сергій Капітонов, який висловив обурення тим фактом,  що портрети почесних громадян міста у міській раді  і досі перебувають поряд з тоталітарною символікою. Він наголосив, що націоналісти вимагають негайно демонтувати символи, які принижують всіх тих людей, які є Почесними громадянами саме українського міста Кропивницького.

«Ми, свободівці, чітко заявили: якщо впродовж тижня ці ганебні символи тоталітаризму не будуть зняті, ми беремо на себе відповідальність допомогти міській владі привести приміщення до вимог Закону. Почесні громадяни українського міста не можуть бути «сусідами» серпа і молота – під цим символом українців убивали! Крім того, серп і молот знаходяться безпосередньо напроти портретів полеглих вояків вже сучасної боротьби проти московських загарбників, що взагалі є цинічною недбалістю, або, що також цілком імовірно, свідомим ігноруванням вимог Закону про декомунізацію», – прокоментував свою заяву Сергій Капітонов.

За словами присутніх у сесійній залі націоналістів, відповідь міського голови Райковича на слова голови фракції ВО «Свобода», м’яко кажучи, здивувала багатьох. Мер «обурився» тим, що свободівець не повідомив про перебування тоталітарної символіки в приміщенні міської ради «в робочому порядку». Подібні закиди, на думку багатьох людей, є суцільною маніпуляцією: не помітити ці символи було просто неможливо.

Очевидно, що міська влада Кропивницького не готова прощатися з комуністичним минулим і свідомо йде на порушення законів заради збереження забороненої символіки. Але свободівці наголошують: жодного символу совєцької епохи залишати у місті не можна. Позбутися комуністичного минулого необхідно для того, щоб правильно і впевнено рухатися вперед до втілення України для українців.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here