ПЕРЕВІРКА НА ДОРОГАХ

0
1908
views

Цього року на Кiровоградщинi поточний середній ремонт проводиться на ділянках доріг загальною протяжністю 90 кiлометрiв, 34 з яких уже введено в експлуатацію. Хід робіт на ділянці траси Н-01 Знам’янка – Київ перевірив голова Кіровоградської обласної адміністрації Сергій Кузьменко.

Дорожники якраз завершують ремонт біля кордону з Черкаською областю. Вже поклали вирівнюючий шар, встановлюють бордюри, підготували місце для вагового комплексу. Залишилося постелити верхній шар литої емульсійно-мінеральної суміші і нанести розмітку. Акт про здачу об’єкта повинен бути підписаний не пізніше 1 жовтня.

Очільник області зазначив, що і уряд, і місцева влада цьогоріч кинули усі можливі сили і засоби на відновлення дорожньої мережі. За його словами, за останні 7-10 років це найбільше надходження грошей з державного бюджету безпосередньо на дороги Кіровоградської області. Також обласний бюджет виділив чималу суму на ремонт доріг. З них частина пішла на будівництво об’їзної дороги Знам’янки, частина – на ремонт дороги і дамби в Світловодську, а частина – на ремонт доріг у бік Полтави і Дніпра. З усіх джерел спрямовано близько 700 мільйонів гривень, зокрема 25 мільйонів гривень – з обласного бюджету та 215 мільйонів гривень – від перевиконання митних зборів.

Прем’єр-міністр України запевнив, що ця політика буде продовжена і в 2018 році – це передбачено в держбюджеті. Також на дороги спрямовуватиметься до 50% коштів від перевиконання обласних митних зборів. Частка надходить і з обласного бюджету, зазначив голова ОДА Сергій Кузьменко після огляду ділянки автотраси.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here