ДО ДНЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ, ОЛІМПІАДА, ГІМНАСТИЧНИЙ ФЛЕШ-МОБ ТА «ВАЖКІ» МЕДАЛІ

0
1588
views

З нагоди Дня фізичної культури і спорту 8 вересня у Кропивницькому на стадіоні “Зірка” пройшли обласні комплексні змагання серед дітей та юнацтва «Олімпіада Кіровоградщини» та урочистості, в яких взяли участь керівники області та міста, ветерани спорту, спортивна громадськість області та міста.

Уже другий рік поспіль в обласному центрі проводиться «Олімпіада Кіровоградщини». Цього року до Кропивницького приїхали змагатися 27 команд, а це 496 учасників – представників з усієї області.

Минулорічні переможці, команда Олександрівського району, змогли підтвердити своє чемпіонство. Закономірність їхнього тріумфу лише доводить, що в районі до цих змагань готувалися серйозно та відповідально впродовж останніх двох років, адже на решті командного призового подіуму відбулися зміни. Бронзовою призеркою олімпіади стала команда з Маловисківського району, «срібло» здобула команда з Бобринецької ОТГ.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко разом із міським головою Кропивницького Андрієм Райковичем та секретарем міської ради Андрієм Табаловим відзначили переможців дипломами, кубками та призами.

Сергій Кузьменко зазначив, що це свято спільне для всіх українців, адже фізичною культурою займаються всі. Зважаючи на це, влада розуміє важливість створення необхідної спортивної інфраструктури. «Багато зроблено за останній час для того, щоб на Кіровоградщині була можливість займатися спортом як професійно, так і для загального фізичного розвитку. Адже наша нація має виростати здоровою і сильною духом.

У поточному та наступному роках в області плануємо збудувати більше 10 мультифункціональних стадіонів», – наголосив голова облдержадміністрації.

За традицією після усіх привітань спортивна громадськість вшанувала пам’ять спортсменів покладанням квітів до пам’ятного знака загиблим воїнам-спортсменам у Другій світовій війні 1939-1945 років. Цього року почесне право покласти квіти було надано чемпіону України з бейсболу Дмитру Лімаренку та чемпіонці України з легкої атлетики Катерині Дзюбіній.

День фізичної культури та спорту оригінально відзначили вихованці спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Надія».

У суботу, 9 вересня, 30 юних представниць відділення жіночої спортивної гімнастики провели флеш-моб на майданчику перед спортивною школою. Протягом 10 хвилин юні спортсменки продемонстрували танцювально-спортивну програму.

Адміністрація «Надії» привітала усіх зі святом, побажала успіхів і досягнення нових спортивних результатів.

«Дітям сподобалося, тому, скоріш за все, зробимо цей захід традиційним. Дівчата готувалися, підбирали музику, вправи. Наступного року до заходу залучимо не лише гімнасток, але і решту відділень, що в нас діють, а також і тренерсько-викладацький склад», – зазначив директор спортивної школи Станіслав Рой.

Нагород до свята додали кропивницькі спортсмени, які у Тростянці (Сумська обл.) відстоювали честь області на чемпіонаті України з жонглювання гирями.

Наш колега спортивний оглядач «Гречки» Євген Савранський став чемпіоном України в індивідуальному класичному жонглюванні серед чоловіків (довільне жонглювання гирею вагою 16 кг протягом хвилини). Титулований гирьовик Сергій Шевченко піднявся на найвищий п’єдестал серед ветеранів в індивідуальній естафеті (безперервне жонглювання гирею вагою 16 кг протягом 5 хвилин).

У парній естафеті, жонглюючи по черзі 16-кілограмовими гирями протягом 30 хвилин, Савранський із Шевченком завоювали срібні медалі, поступившись лише господарям.

Ще одна приємна новина прийшла напередодні. Президент Петро Порошенко підписaв укaз про відзнaчення держaвними нaгородaми членів нaціонaльної збірної Укрaїни нa ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігрaх 2017 року. Серед нагороджених п’ятеро наших земляків.

Чемпіон Дефлімпійських ігор з кульової стрільби Олексaндр Костик тa срібний і бронзовий призер Дефлімпіaди з кульової стрільби Сергій Фомін отримaли ордени «Зa зaслуги» ІІІ ступеня.

Срібну призерку з легкої aтлетики Кaтерину Потaпенко нaгородили орденом «Зa мужність» ІІІ ступеня, a бaгaторaзову призерку Дефлімпійських ігор з плaвaння Ірину Терещенко – орденом княгині Ольги ІІ ступеня.

Дворaзова бронзова призерка Дефлімпійських ігор з плaвaння Дaр’я Тaрaсенко отримaлa медaль «Зa прaцю і звитягу».

Роман ІЛЮШИН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here