КРОПИВНИЦЬКИЙ ТА ОЛЕКСАНДРІЯ: ПРО ЯКІ ПРОБЛЕМИ ПОЧУВ ГОЛОВА ОДА?

0
1435
views

«Чергування» голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка в обласному контактному центрі стало вже доброю та результативною традицією. От і минулого тижня очільник області особисто упродовж години приймав дзвінки на гарячій лінії ОДА.

І знов традиційно телефонували переважно мешканці міст Кропивницького та Олександрії.

Кропивницький: дорожні проблеми

Одразу два однакових нарікання впродовж години від двох різних мешканок Кропивницького прозвучали на гарячій лінії. Стосувалися вони роботи міського маршруту №103 (перевізник – ПП «УкрАвтоІнвест»). Жінки повідомили, що маршрутні таксі курсують погано, з величезними інтервалами. «Зранку взагалі потрапити до маршрутки неможливо – ходить одна в півгодини, забивається ще на кінцевій. Я вже декілька разів через це спізнювалася на роботу!» – бідкається одна з них, Олена С.

І ще один дзвінок порушив тему транспорту. Так, Ольга П., чия онука навчається у НВО «Школа-ліцей №19», непокоїться щодо доволі небезпечного переходу через автошлях, який онука долає щодня. Біля школи-ліцею №19, що знаходиться в Кропивницькому по вулиці Волкова, 24, є пішохідний перехід, який позначений «зеброю» та відповідними дорожніми знаками. Але через те, що перехід знаходиться одразу за поворотом, то автівки, за словами Ольги П., дуже рідко там хоча б пригальмовують: «Вже неодноразово було таке, що жінки з візочками, які йдуть до Дендропарку, школярі ледве встигають відскочити від автівок неуважних водіїв. Особливо нахабно там їздять маршрутники: взагалі не зупиняються перед переходом!». Тож Ольга П. звернулася до обласної влади з проханням встановити там світлофор, щоб убезпечити усіх пішоходів та особливо школярів від небезпеки. За її словами,  вона вже зверталася до місцевого профільного комунального підприємства, але у відповідь її запевнили, що в тому місці світлофора ніколи не було і не буде.

У свою чергу Сергій Кузьменко пообіцяв жінкам, що особисто поговорить щодо порушених проблем з міським головою Кропивницького Андрієм Райковичем.

Олександрія: проблеми черг

Євген А., мешканець Олександрії, також виявив бажання особисто поспілкуватися з очільником ОДА. Додзвонювач порушив наболіле питання: відсутність гемодіалізної зали. «Мені – і не тільки мені – доводиться постійно їздити з Олександрії до Кропивницького, щоб пройти необхідну процедуру гемодіалізу. Чи не планується в Олександрії відкриття такої зали найближчим часом?» – запитав Євген. У відповідь Сергій Кузьменко повідомив, що в самому Кропивницькому відкривається міська гемодіалізна зала, щоб зробити черги в обласній лікарні на цю процедуру меншими. «Щодо міста Олександрії, то я точно знаю, що вже є відповідне рішення міської ради. Вже знайдені кошти на ремонт будівлі, в якій планується відкрити гемодіалізну залу. Також є компанія, яка зголосилася забезпечити обладнанням. Але це ж бюджетні кошти, тож потрібен певний час для проходження тих же тендерних процедур тощо. Щодо конкретних строків точно сказати поки що нічого не можу. Але таке завдання перед місцевою владою стоїть», – пояснив очільник ОДА.

Ще одна мешканка Олександрії Світлана С. повідомила під час гарячої лінії про житлові проблеми. Її чоловік є учасником бойових дій (служив в Афганістані) і вже не перший десяток років стоїть в черзі на отримання житла. Наразі вони мали б отримати житлову площу в будинку по вулиці Тельнова, але через арешт, накладений на будівлю, видача пільговикам квартир та кімнат неможлива. «Я розумію, що зараз в пріоритеті учасники АТО. Але ми ж вже стільки років чекаємо – невже не можна хоч якось прискорити цей процес?» – бідкалася жінка.

Сергій Кузьменко пообіцяв особисто переговорити щодо порушених проблем з представниками місцевої влади та найближчим часом надати відповідь додзвонювачам щодо їхнього вирішення.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here