МИСТЕЦТВО, ЯКЕ ЖИВЕ НА ДАХУ

0
1777
views

Останнім часом Кропивницький буквально захлеснула хвиля мистецьких подій – масштабних або камерних, професійних чи самодіяльних. Але навіть у цьому розмаїтті цей вечір став справжньою родзинкою. Адже такого формату ми досі не мали.

«Поезія і музика на даху» – на творчу зустріч з такою назвою, організовану відомою поетесою Оленою Горобець, зібралися поціновувачі цих видів мистецтва та небайдужі до оригінального проведення часу. Щодо останнього – дійсно, креативніше за таку локацію важко придумати: дах кінотеатру «Портал», де знайшлося місце не тільки майданчику для поетів та музикантів, але й фотозонам, книжковій виставці, імпровізованій кав’ярні-бару… Атмосфери заходу додавала ілюмінація, фантастичні силуети багатоповерхівок в останніх променях вечірнього сонця та, власне, неповторні краєвиди міста майже з висоти пташиного польоту.

Мистецтво, яке живе на даху, представляли місцеві та столичні автори Катерина Бабкіна, Оксамитка Блажевська, Олена Горобець, Кирило Поліщук, Василь Левицький, Віра Володіна, Ольга Застеба, Надія Гармазій. Музичну частину програми склали гурти EFIR, FEELin, Nocturn, The Sound age та інші. До речі, щодо EFIRу – безпосередньо з даху музиканти поїхали на вокзал, звідки потягом мали їхати до Маріуполя – на «Червону руту».

Судячи з глядацько-слухацької аудиторії, а також вражень організаторів та учасників, такий формат може стати для Кропивницького постійним. Тож наш обласний центр зробив ще один крок до того, щоб стати справжньою мистецькою столицею України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here