КРОПИВНИЧАН ЗАКЛИКАЮТЬ БУТИ ПИЛЬНИМИ ДО ПСЕВДОРЕМОНТНИКІВ

0
294
views

У міській раді Кропивницького закликали мешканців міста бути особливо пильними, якщо у багатоповерхових будинках з’являються ремонтні бригади.

Під комунальних працівників часто маскуються злодії, які шукають можливість  вирізати на металобрухт водопровідні і каналізаційні труби, радіатори теплозабезпечення, викрасти кабелі з ліфтових кабін тощо. На це звернув увагу начальник головного управління ЖКГ міської ради Віктор Кухаренко під час прес-конференції сьогодні, 19 вересня.

У таких випадках, закликав Віктор Кухаренко, варто обов’язково поцікавитися, які роботи виконуються і спеціалістами якого комунального підприємства. У разі найменшої підозри необхідно телефонувати за телефоном аварійно-диспетчерської служби 15-80. або до поліції – 102.

Міська влада забила у набат, бо рiвень викрадення  комунального майна став масовим у порiвняннi з минулим роком. Віктор Кухаренко навів також сумну статистику. У житлово-експлуатаційній організації №1 зафіксовані крадіжки за п’ятьма адресами: поцупили каналізаційні труби, обладнання елетрощитових, акумуляторну батарею, генератор, зварювальне обладнання, газонокосарку. У п’яти будинках побували грабіжники і на території ЖЕО №3. Головний об’єкт полювання “чорних металістів» – каналізаційна мережа. Чавунні труби важкі і дороговартісні. На 13 об’єктах скоєні крадіжки і в ЖЕО №4 – знову труби водовідведення, прилади опалення, ліфтове господарство.

– Ми дізнаємося про крадіжки лише після того, як мешканці телефонують, що витікають каналізаційні стоки, – засвідчила начальник ЖЕО №4 Людмила Задорожня. – По кожному факту крадіжки ми зверталися до поліції. Більше того, поки оформлювали протоколи, ми своїми силами обходили прийомні пункти металу в наших мікрорайонах і відшукували там викрадені речі. Про результати слідства ще не отримали жодної відповіді.

Загалом сума збитків, якої зазнали комунальні підприємства лише від крадіжок каналізаційних труб складає понад 70 тисяч гривень і все це лягає на плечі бюджету і мешканців будинків. Окремо Людмила Задорожня відзначила діяльність вандалів, які спалили три ліфтових кабіни у житлових будинках по вулиці Попова. Усі підпали здійснювалися у нічний час із суботи на неділю. Для відновлення ліфтів необхідно майже 800 тисяч гривень. Яких у міському бюджеті поки що не передбачено. Самотужки ЖЕО не зможе профінансувати ремонт підйомників, тож страждатимуть у першу чергу люди, мешканці багатоповерхівок.

Підприємство КП «Універсал 2005» переймається відновленням решіток зливової каналізації, які теж у полі зору мисливців за металом.

– Ці решітки, а їх за останні час зняли сім штук, неможливо забрати без застосування спецтехніки, – відзначив директор КП «Універсал 2005» Віктор Панішко. – Це все у полі зору мешканців міста. Ще одна популярна серед металістів продукція – контейнери для сміття. По кожному випадку ми зверталися до поліції, на жаль, поки що безрезультатно.

Активно працює на території Кропивницького і міська спецінспекція. За складеними нею протоколами про порушення правил благоустрою балансоутримувачі водо і тепло-мереж відновили 174 кришки люків.

 – Ми складаємо у таких випадках протоколи на власників викраденого майна. Часто це є комунальні підприємства і вони оперативно реагують, – наголосив начальник спецінспекції Андрій Максюта. – Минулого тижня зникли ливневі решітки по вулиці Київській. Після звичної процедури складання  протоколу підприємство підприємство встановило  решітки. Але кожного разу, коли комунальники несуть відповідальність, виникає питання – все це вкрадене кудись же дівається?!

Виробити спільний план протидії викрадачам комунального майна у міській раді запропонували поліції і керівникам легальних підприємств, що працюють з металобрухтом, адже нелегальні прийомні пункти, які приймають крадене, б’ють по іміджу всього бізнесу. На робочій нараді з цього питання вирішили створити спеціальну комісію, яка б постійно здійснювала рейдові перевірки усіх майданчиків брухту у Кропивницькому. За пропозицією секретаря міської ради Андрія Табалова, буде створена і спеціальна мапа, куди нанесуть географію розташування приймальних пунктів лому.

Але всі заходи, переконані у міській раді будуть малоефективними без активної позиції громадськості.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here