ОРГАНІЗАЦІЯ ВИЇЗНИХ ДІАГНОСТИЧНИХ ЦЕНТРІВ – ЦЕ РЕАЛЬНА МОЖЛИВІСТЬ РАННЬОГО ВИЯВЛЕННЯ ОНКОЗАХВОРЮВАНЬ

0
520
views
Сьогодні на Кіровоградщині є низка питань які потребують негайного вирішення. Одним з таких питань є рання діагностика онкозахворювань.

Минулого місяця, за ініціативи Народного депутата України Костянтина Яринича, населеними пунктами області почав курсувати виїзний діагностичний центр – медична лабораторія із кваліфікованими фахівцями. Лабораторію обладнано цифровим мамографом та УЗД-апаратом для обстеження щитовидної залози, малого тазу тощо. Щодня обстежується до 20 пацієнтів.
За словами Костянтина Яринича, у діагностичному центрі вже обстежились 800 жителів Знамянського району, а відсьогодні він працюватиме в Олександрівському.
Ознайомившись із роботою виїзного діагностичного центру Сергій Кузьменко високо оцінив ініціативу народного депутата: “З огляду на те, що область має неабиякі проблеми із онкозахворюваннями, ініціатива Костянтина Яринича є важливою та своєчасною. Населеними пунктами області курсуватиме мобільна лабораторія із кваліфікованим персоналом та сучасним обладнанням. Тож ми маємо реальну можливість уникнення складних онкозахворювань, лікуючи їх на ранніх стадіях. Цього року проект працює як комерційний, надалі планується передбачати відповідні кошти у місцевих бюджетах. Ми можемо витратити мінімальні суми на діагностику хвороби, аби в майбутньому не витрачати колосальні кошти на лікування складних онкозахворювань,” – наголосив він.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here