У ГРОМАДІ ФУНКЦІОНУВАТИМЕ ДВІ ШКОЛИ, ДЕ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ОСВІЧЕНІ ПЕДАГОГИ, А НЕ ПОЛІТИКАНИ

0
327
views

Конфліктну ситуацію, яка виникла стосовно функціонування шкіл у зазначеній об’єднаній територіальній громаді, прокоментував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час щопонеділкової апаратної наради.

– На жаль, у нас є не позитивний приклад роботи Великоандрусівської об’єднаної територіальної громади, – наголосив Сергій Кузьменко. – Люди очікують добробуту, покращення рівня життя, а не яскравих скандалів. Люди втомилися від брехні, від інсценування, від розповідей про боротьбу за їхні інтереси.

Сергій Кузьменко нагадав, що одну із двох шкіл громади – Подорожнянський НВК, нещодавно капітально відремонтовано – утеплено, встановлено нову систему опалення замінено дах та вікна на нові енергозберігаючі конструкції. З цією метою було інвестовано мільйони гривень. Проте, вже навесні цього року в педагогічному та батьківському колективах активно поширювалися чутки про те, що цю школу невдовзі мають закрити.

– Неправильно, коли держава вкладає 6 мільйонів гривень і ми говоримо, що така школа має бути закрита, – зауважив голова облдержадміністрації. – Ще навесні спілкуючись з головою об’єднаної територіальної громади у присутності вчителів і батьків я просив усіх заспокоїтись. Об’єдналися два села, є дві школи – у кожній по сто дітей. Не може бути в громаді лише одна школа, оскільки не буде конкуренції, можливостей проводити змагання, олімпіади. Школи – достойні, школи – великі. І не треба починати спільне життя із конфліктів між двома селами.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що сподівався на порозуміння голови ОТГ і директора школи, які мали залагодити конфлікт.

– Але деяким політичним партіям потрібні не спокій і добробут людей, а політичні дивіденди. Вони шукають найменше непорозуміння, щоб “підкинути дров” і створити чергове вогнище конфлікту, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Якщо в нас хтось із керівників шкіл вступив у політичну партію і хоче займатися політикою, то треба йти в політику.

Очільник облдержадміністрації підкреслив, що ситуацію владнають і новостворені об’єднані територіальні громади нормально функціонуватимуть. – У Великоандрусівській ОТГ будуть дві школи, а в цих школах працюватимуть освічені люди, які прийшли на роботу для того, щоб виховувати дітей, а не “водити каруселі з політиками” і ганьбитися, – підсумував Сергій Кузьменко.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here