ОНОВЛЕНИЙ ПОКРОВСЬКИЙ СКВЕР

0
614
views

Проект “Благоустрiй скверу Покровський” став переможцем серед великих проектiв у рамках Громадського бюджету Кропивницького у 2017 році. За мiсяць сквер повнiстю змiнив своє обличчя.

Тепер тут з’явилося зовнiшнє освiтлення, тротуарна плитка, урни, лавки, шаховий майданчик, оновленi дитячий та спортивний майданчики, а також збiльшено сцену.

Сквер адаптовано для людей з iнвалiднiстю. Тут є пандус при в’їздi, мiсця бiля лавочок для iнвалiдних вiзочкiв, а для дiтей – спецiальна гойдалка та пiсочниця. За мiсяць у сквері з’являться також вуличнi тренажери, а озеленення планується максимально провести навеснi. Наразi висаджено тую, самшит, кущi та багаторiчнi квiти.

Авторка проекту Тамара Киреєва реалiзацiєю проекту задоволена.

– Я вдячна усiм, хто повiрив у цей проект та проголосував. Дякую депутатам, секретарю мiської ради Андрiю Табалову та мiському головi Андрiю Райковичу, що пiдтримали таку iнiцiативу, як громадський бюджет мiста, а також за допомогу пiд час реалiзацiї проекту, – відзначила  Тамара Киреєва.

Містян, які прийшли на свято відкриття скверу, привітав з прийдешнім Днем міста міський голова Андрій Райкович.

– Реалізація такого проекту є  спільною перемогою влади і громади, – наголосив у своєму вітальному слові Андрій Райкович. – Спільними зусиллями, у порозумінні нам під силу зробити багато добрих справ і перетворити Кропивницький у квітуче європейське місто.

Люди аплодували депутатам міської ради, які повірили в народну ініціативу і доклали зусиль для її здійснення.

  – Нам є що розвивати, у нас гарнi та добрi люди. I це лише початок. Хочу подякувати будiвельникам, якi виконали швидко роботи i зробили усiм нам такий гарний подарунок до Дня мiста, – сказав голова фракцiї “Рiдне мiсто” Олександр Шамардiн.

Святкову атмосферу у сквері Покровському створили творчі колективи. Розпочав вечiр мунiципальний духовий оркестр, пiд мелодії якого усi охочi змогли потанцювати.  Для гостей свята виступали “Анюта”, “Смайлик”, із ЗОШ №1 та вихованцi школи танцiв “Lets move family” обласної федерацiї брейк-дансу. Свою майстерність показали також спортсмени обласної федерацiї тхеквондо та боксу. Спiвали на сценi ученицi ЗОШ №1,2 та 12, а у фіналі вечора запалював гурт “Живий звук”.

Чимало цiкавих локацiй було i поза сценою. Найбiльшою популярнiстю користувалися безкоштовний батут-гiрка, канатний майданчик, а також спортивнi змагання вiд мiського центру центру “Спорт для всiх”, де усi переможцi отримали подарунки.

Пiд час свята вiдбувався збiр коштiв на iграшки для дiтей Центру соцiальної реабiлiтацiї для дiтей з iнвалiднiстю.

Джерело: http://www.kr-rada.gov.ua/news/onovleniy-skver-pokrovskiy-zaproshu.html

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here