МЕТАЛ КРАДУТЬ, ПОЛІЦІЯ НЕ РЕАГУЄ

0
1742
views

«Металісти» Кропивницького не гребують нічим: вирізаються каналізаційні труби з підвалів, зливові решітки; крадіжки з  електрощитової, газонокосарки, зварювального апарата тощо. Порівняно з минулим роком таких злочинів більше у десятки разів, а збитки сягають понад  мільйон гривень.

Проблемам, через які  місто зазнає мільйонних збитків, а саме  крадіжкам металевих виробів та недостатній реакції з боку правоохоронних органів була присвячена прес-конференція начальника головного управління ЖКГ міста Віктора Кухаренка. Крадіжки металевих конструкцій відбуваються серед білого дня. Їх неодноразово знаходили на пунктах прийому металобрухту, але хто їх вкрав, так поліція і не знайшла. Запити управління ЖКГ до поліції щодо просування слідства залишаються без відповідей. Таке враження, що крім складання протоколу жодні слідчі дії не проводяться.

Днями по вулиці Київській у Кропивницькому невідомі вкрали сміттєвий бак і, ймовірно, здали його на метал. Огорожа Набережної давно перестала бути візитівкою міста.  Є побоювання, що незабаром «металісти» доберуться і до дитячих майданчиків. Комунальники замінюють металеві решітки пластиковими, але їхня якість набагато нижча за метал.

Крім того, що крадії вирізають металеві частини ліфтів, почастішали підпали ліфтових кабінок, чим завдано збитків нa зaгaльну суму 776 тисяч гривень. Зoкремa, нa вулиці Космонавта Пoпoвa, 9, кoрп. 1 у першому під’їзді –  нa 262 тисячі гривень, зa цією ж aдресoю, aле в третьoму під’їзді – на 481 тисячу гривень. Нa цій же вулиці у будинку № 3, корпус 3 у третьoму під’їзді збитки склaли 33 тисячі гривень. Ці ліфтoві кaбіни мoжуть дoвгий чaс не працювати, тoму щo кoшти нa їх віднoвлення в міськoму бюджеті не передбaчені, а для ЖЕO, аби спрацювати оперативно,  ця сумa мaйже не підйoмнa.  Тoму, доки триватимуть віднoвлювaльні рoбoти та слідство по справі підпалу,  мешкaнці цих під’їздів змушені хoдити пішки.

На думку головного комунальника міста, до таких дій злодіїв спонукають  бездіяльність поліції та байдужість громадян. Керівництво ЖЕО та ГУ ЖКГ звертається до кропивничан  бути пильними: якщо в під’їзді чи підвалі проводяться роботи певної служби, зателефонувати туди або в  ЖЕО  та запитати, чи направляли вони своїх працівників. А ще –  повідомляти про здійснення крадіжок металу невідомими особами за номером 102.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here