СВЯТО В МІСТІ: БЕЙСБОЛ, ФУТБОЛ І «БАГІРА»

0
1959
views

Кропивницький відзначав День міста, і, звісно, спортивні змагання традиційно невід’ємна частина свята в цей день. Напередодні Дня міста нагороду для Кропивницького завоював вихованець Віктора Фесечка – Тамерлан Мірашов. Кропивничанин став володарем Кубка України з боксу у ваговій категорії до 66 кг.

Суботній ранок почався із легкоатлетичного та велопробігів із різних частин обласного центру. Легкоатлетичний забіг, що зібрав близько 500 учасників, і велосипедисти стартували від Фортечних валів та пам’ятника Янголу-охоронцю і зустрілися на площі перед міською радою.

Естафету від них прийняли чарівні грації – гімнастки спортивної школи олімпійського резерву «Надія», які провели для усіх бажаючих майстер-клас з ранкової зарядки.

Традиційно на День міста пройшов ІІ відкритий Всеукраїнський турнір з дзюдо, присвячений Дню військової розвідки.

У спортивному залі СДЮШОР № 2, що у Дендропарку, зібралися 404 юнаки із 15 областей України. Борці розіграли нагороди у трьох вікових категоріях – 2005-2006, 2007 та 2008 років народження.

Звісно, головного подарунка наші вболівальники чекали від футболістів «Зірки», які відправились до Маріуполя на гру чергового туру чемпіонату України. Проти ФК «Маріуполь» кропивничани вийшли з великим бажанням реабілітуватися за невдалу домашню гру з «Чорноморцем». І в цілому на полі досвідчених суперників, більшість із яких раніше пройшла школу донецького «Шахтаря» та інших клубів еліти, підопічні Романа Монарьова виглядали гідно.

Більш того, гості домінували у другому таймі та заслуговували, як мінімум, на нічийний результат. Але одна позиційна помилка захисників ще в першому таймі, суддівські похибки та невдала реалізація гольових нагод не дозволили кропивничанам уникнути другої поспіль поразки. І знову наша команда поступилася мінімально з рахунком 1:0.

А от олександрійські футболісти, які в домашньому матчі приймали кам’янську «Сталь», подарували своїм вболівальникам справжнє свято та феєрію забитих м’ячів.

«Олександрія» дуже швидко відкрила рахунок, Богдан Михайліченко відзначився автоголом. За хвилину наші земляки могли подвоїти власну перевагу, але після слаломного проходу Василя Грицука і його паса на Андрія Бацулу останній пробив поряд зі стійкою. «Сталевари» провели у відповідь контратаку, яка закінчилася точним ударом Неманьї Обрадовіча у верхній кут – 1:1. А далі почався бенефіс Сергія Старенького, який вийшов на заміну. Хет-трик у виконанні Сергія привів у захват усіх фанатів городян.

На останній хвилині матчу Сергій Старенький міг оформити «покер», але після навісу з лівого флангу, та його удар з близької відстані пройшовся поряд зі стійкою. У підсумку — 4:1.

Спортивний уїк-енд в Кропивницькому продовжився у неділю двома знаковими подіями.

У заключному шостому турі чемпiонaту Укрaїни з бейсболу серед команд дивiзiону «A» Вищої ліги кропивницький «Біотехком-КНТУ» офіційно став 22-разовим чемпіоном України.

Чемпіонське звання наші бейсболісти вибороли ще у попередньому турі, ставши недосяжними для своїх найближчих конкурентів, рівненського «Західного вогню». Друга команда з Кропивницького «Біотехком-СДЮШОР» задовольнилася третім місцем.

Одразу по завершенні заключного матчу туру, 17 вересня, на місцевому стадіоні відбулося вручення медалей переможцям та призерам.

Ще одна історична спортивна подія в нашому місті відбулась на верхньому полі стадіону «Зірка».

Свій перший матч у жіночому чемпіонаті України з футболу в Першій лізі провела кропивницька команда «Багіра». Нашим дівчатам протистояла команда «Восход» із села Стара Маячка Херсонської області. На жаль, команда з Кропивницького програла з розгромним рахунком – 1:7.

За словами тренера «Багіри» Олексія Стрельцова, перші суперниці були не найсильнішою командою чемпіонату.

Місцями у наших дівчат були осмислені дії в грі, але команді доведеться ще багато працювати, щоб підтягнутися до рівня чемпіонату та гідно протистояти суперницям. У дебюті ж нестачу майстерності футболістки «Багіри» компенсовували на полі бажанням і самовіддачею. Окремо тренер відзначив воротаря Єлизавету Михайлюк, а також Анну Ткаченко та Юлію Лягушу, яка забила єдиний гол у ворота суперниць.  Приємно, що нас прийшло підтримати до півсотні вболівальників: дівчатам це допомагало.

Роман ІЛЮШИН, фото автора

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here