AGROEXPO-2017: ДОВГООЧІКУВАНИЙ СТАРТ

0
2135
views

Рекорди України, численні тест-драйви комбайнів та позашляховиків, конкурси для гарбузів, тваринницька еліта та триденний ярмарок – це далеко не повний перелік «хліба та видовищ», який цими днями зможуть відвідати мешканці та гості Кропивницького.

Отже, не минуло й місяця, як на Кіровоградщині знову подія як мінімум загальнодержавного масштабу. Вчора, 20 вересня, у Кропивницькому стартувала Міжнародна агропромислова виставка AGROEXPO-2017, що є найбільшою в Україні ‒ виставкова площа налічує 100 000 кв.м, яка триватиме чотири дні.

Особливістю AGROEXPO є те, що новинки сільгосптехніки світових та вітчизняних брендів можна буде побачити не тільки на статичних експозиціях, а й безпосередньо в роботі в полі на спеціальному полігоні площею 60 000 кв.м.

Легкові автомобілі та позашляховики відомих світових брендів (Mercedes, Lexus, Volkswagen, Toyota, Mitsubishi, Peugeot та ін.) широко представлені на  спеціалізованій виставці Autoland, яка проходить в рамках виставки AGROEXPO. Крім того, всі чотири дні виставки працюватиме полігон для тест-драйву позашляховиків та кросоверів, де кожен бажаючий може випробувати новинки світового автопрому.

За окремою програмою – стронгмен-шоу найсильніших атлетів України під керівництвом володаря титулу «Найсильніша людина світу-2004» Василя Вірастюка. Кульмінацією всього дійства є спроба встановлення рекорду України – українські богатирі тягнуть автопоїзд із сільгосптехніки загальною вагою
27 200 кг.

Як і минулого року, працює експозиція «Тваринництво та птахівництво», де представлені велика рогата худоба, коні, свині, вівці, кози, кролі та нутрії, кури, перепели. Учасники також беруть участь у конкурсі на найкращий крафтовий сир та у ярмарку фермерських продуктів.

На території “Покровського ярмарку” на відвідувачів чекають різноманітні конкурси та частування. За перемогу у конкурсі на найбільшого гарбуза «Гарбуз-велетень» переможець отримає від організаторів суперприз – телевізор. Серед конкурсів також – «Покровська смакота», «Зелена садиба», «Народний митець».

Серед неочікуваних родзинок дійства – бікіні-мийка… екскаватора, а також шоу брейк-дансерів.

Всі чотири дні виставки супроводжуватимуться широкою діловою програмою: панельні дискусії профільних організацій, семінари із залученням визнаних експертів, круглі столи і т.д. У перший день на AGROEXPO пройшла панельна дискусія Міністерства аграрної політики та продовольства України «Європейська модель допуску на ринок сільгосптехніки. Питання експортно-імпортних операцій та реєстрації сільгосптехніки», в рамках ще однієї дискусії учасники обговорили питання розвитку вітчизняного машинобудування для новітніх агротехнологій.

У рамках виставки проходить також Міжнародний інвестиційний форум “Central Ukrainian ID – 2017” на тему «Інвестиції: досвід та перспективи для партнерства».

Організаторами виставки стали Міністерство аграрної політики та продовольства України, Торгово-промислова палата України, Федерація роботодавців України, Національна академія аграрних наук України, Асоціація підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК «Украгромаш», ВГО «Українська асоціація аграрних інженерів», Кіровоградська облдержадміністрація.

Нагадаємо, що AGROEXPO-2017 проходить на рекордній для України площі – 100 000 кв.м.

Цьогоріч у виставці взяли участь 585 профільних компаній (минулого року – 470), у тому числі іноземні делегації з Італії, Білорусі, Німеччини та Польщі.

Про усі рекорди, результати та родзинки масштабного дійства читайте у наступному номері «НС».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here