СТАРТУВАВ ТАБІР “РОЗУМІВКА – ХОЛОДНИЙ ЯР. ПОВСТАНСЬКІ СТЕЖКИ ЧОРНОГО ВОРОНА”

0
786
views
Поблизу села Розумівки Олександрівського району сьогодні урочисто відкрили Всеукраїнський табір “Розумівка – Холодний Яр. Повстанські стежки Чорного Ворона”, організований з ініціативи Міністерства молоді та спорту України та Кіровоградської облдержадміністрації. У церемонії відкриття взяв участь голова ОДА Сергій Кузьменко.

Табір розташовано в історичному місці – у лісовому урочищі на околиці села Розумівка, де знаходиться могила отамана Чорного Ворона – Миколи Скляра і його побратимів. У часи української революції в урочищі під час бою із більшовиками полягли близько трьохсот повстанців. Згодом ці події лягли в основу історико-документального роману Юрія Горліса-Горського “Холодний Яр”. Сергій Кузьменко підкреслив, що це місце є знаковим, оскільки основна мета табору – виховання в молоді патріотизму, наслідування найкращих прикладів мужності борців за свободу та незалежність України.
Понад 60 дітей із Кіровоградщини та інших областей проживають у наметовому містечку. Військово-патріотичні заходи на базі табору триватимуть протягом чотирьох днів. З дітьми проводять навчання військові 3-го окремого полку спецпризначення, а також волонтери, представники центру первинної, медико-санітарної допомоги і обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, спортивні інструктори та інші фахівці. Для учасників табору також організовують заходи історичного і культурно-просвітницького характеру, зокрема, екскурсії, відвідування музею “Холодного Яру” та Свято-Хрестовоздвиженської церкви.
Вітаючи учасників табору, Сергій Кузьменко підкреслив:
– Кожен з вас запам’ятає дні, проведені у цьому таборі, адже саме тут формувалася історія України. Саме тут була Холодноярська республіка і саме тут патріоти сто років тому боролися за незалежність своєї країни. Бажаю вам цікавого змістовного дозвілля, яскравих вражень, нових друзів. Пишайтеся тим, що наш народ має таку героїчну історію.
Сергій Кузьменко оглянув кілька локації табору – психологічної підготовки, тактико-спеціальної підготовки групи в розвідці та також виставку зброї. Учасники табору продемонстрували голові облдержадміністрації навики роботи зі зброєю та проходження групою туристично-спортивної смуги перешкод.
– З 2015 року в області успішно діє проект “Захисник Кіровоградщини”, у якому були задіяні понад 3 тисячі молодих людей, які пройшли тактичні військові навчання, виробили навики з надання першої медичної допомоги, поглибили знання з історії України. Це надзвичайно важливо, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Можна сказати, що цей табір є певною складовою нашого проекту. Міністерство молоді та спорту України, підтримуючи цю ініціативу, прийняло рішення провести такі заходи з патріотичного виховання уже в рамках всеукраїнського проекту.
Джерело: http://www.kr-admin.gov.ua/start.php?q=News1/Ua/2017/22091704.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here