ЗВЕРНЕННЯ ОСОБИ ПРО ПОРУШЕННЯ ДІЮЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА ЯК ПІДСТАВА ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ФІСКАЛЬНИХ ОРГАНІВ

0
1778
views

Однією з підстав для проведення фактичних перевірок органами ДФС є письмове звернення покупця або споживача, оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку проведення розрахункових операцій, касових операцій, патентування або ліцензування.

В ході проведення таких перевірок у суб’єктів господарювання виникають питання стосовно змісту самого звернення та реквізитів заявника.

При цьому, відповідно до чинного законодавства, не допускається розголошення одержаних із звернень громадян відомостей про особисте життя громадян без їх згоди чи відомостей, що становлять державну або іншу таємницю, яка охороняється законом, конфіденційної та іншої інформації, якщо це обмежує права й законні інтереси громадян.

На прохання громадянина-заявника, висловлене в усній формі або зазначене в тексті звернення, не підлягають розголошенню його прізвище, місце проживання та роботи.

Відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.10 №2297-VІ прізвища, адреса проживання громадян відносяться до понять персональних даних та підпадають під об’єкти захисту.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here