КІЛЬКІСТЬ ПОДАНИХ У ДЕРЖСЛУЖБУ ЗАЙНЯТОСТІ НОВИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ ЗА РІК ЗРОСЛА НА 43% В УСІХ СФЕРАХ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

0
1741
views

Кількість нових робочих місць, поданих роботодавцями в Державну службу зайнятості, за рік зросла на 43% і станом на 1 вересня поточного року становила 77 тис.

Як повідомили у відомстві, зростання відбулося в усіх видах економічної діяльності, зокрема, у сільському господарстві, переробній промисловості, будівництві, торгівлі на 40%-60%.

“Зростання вакансій стало можливим завдяки поліпшенню економічної ситуації, а також завдяки підвищенню співпраці державної служби зайнятості з роботодавцями”, – підкреслили в Службі.

Окрему увагу звернули на питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Так, з початку року вдалося працевлаштувати 3,9 тис. людей. А в цілому на обліку відомства перебувають понад 5 тис. вимушених переселенців.

За даними Державної служби статистики України в серпні кількість зареєстрованих безробітних скоротилася до 311,9 тис. осіб, що є найменшим з початку року показником. Навантаження на одне вакантне місце також скоротилося до 4 осіб на місце проти 10 людей у січні поточного року. Найбільш затребуваними професіями визначені водій автотранспорту, вчитель, працівник побутової сфери, працівник будівельної сфери, державний службовець.

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here