НА КІРОВОГРАДЩИНІ ДЕРЖАВІ РЕАЛЬНО ПОВЕРНУТО ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ВАРТІСТЮ 2,7 МЛН ГРИВЕНЬ

0
327
views

Прокуратурою області забезпечено повне виконання рішення суду про повернення у власність держави з протиправного користування двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 128 га вартістю понад 2,7 млн грн.

Зазначені землі, що розташовані на території Миронівської сільської ради Світловодського району, було надано в оренду відповідно до наказів Головного управління Держгеокадастру в Кіровоградській області з порушенням процедури, визначеної Земельним кодексом України. Зокрема, громадянин отримав 128 га землі без обґрунтування необхідності виділення ділянок таких великих площ, без зазначення можливості обробітку такої кількості землі та перспективи діяльності фермерського господарства. Вказане свідчить про штучне використання пільгової процедури отримання земель для ведення фермерського господарства.
Прокуратура через суд домоглася скасування незаконних наказів, визнання договорів оренди землі недійсними та повернення її у державну власність.
На даний час, рішення суду реально виконано: незаконні правовстановлюючі документи скасовано, а земельні ділянки повернуто державі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here