ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИКРИЛИ МЕШКАНЦЯ СУСІДНЬОЇ ОБЛАСТІ, ЯКИЙ ОШУКУВАВ ЖИТЕЛІВ КІРОВОГРАДЩИНИ

0
1701
views

Чоловік «укладав» із громадянами договори щодо виготовлення та встановлення металопластикових вікон. Брав у клієнтів гроші, але жодних зобов’язань у подальшому не виконував. Сума завданих потерпілим збитків сягнула майже 60 тисяч гривень. За скоєне зловмиснику загрожує покарання – до 3 років позбавлення волі.

У вчиненні шахрайств на території району працівники Петрівського відділення поліції викрили 58-річного жителя міста Кривий Ріг. Чоловік входив у довіру до місцевих мешканців та пропонував встановити нові вікна. Потім збирав у людей кошти, укладав фіктивні угоди і зникав із чужими грошима. Жертвами шахрая стало щонайменше 12 громадян, які позбулися власних заощаджень.

Поліцейські вийшли на слід зловмисника та спіймали його безпосередньо після чергової «оборудки». У подальшому у ході проведення слідчих дій у чоловіка працівники поліції виявили бланки договорів і документи з ознаками підробки та рекламну продукцію, з допомогою якої шахрай вводив у оману потерпілих.

У даний час зловмиснику оголошено підозру у вчиненні 8 фактів кримінальних правопорушень», – розповів начальник Петрівського відділення поліції Олександр Лисенко.

Розслідування триває. Згідно з санкцією ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, особі загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років, або до трьох років позбавлення волі.

 За матеріалами Петрівського відділення Долинського відділу поліції Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here