ПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ УСУНУТИ ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У КРОПИВНИЦЬКІЙ УВП №14

0
435
views

Прокуратурою Кіровоградської області проведено чергову перевірку дотримання норм ЗУ «Про попереднє ув’язнення» в діяльності ДУ «Кропивницька УВП №14», за результатами якої виявлено ряд порушень.

Так, в установі виконання покарань державні гарантії щодо охорони здоров’я ув’язнених в повній мірі не реалізуються. Матеріально-побутові умови не відповідають правилам санітарії та гігієни. Ряд приміщень потребують негайного ремонту.
Продовжують мати місце порушення в частині ізоляції осіб, взятих під варту, не забезпечуються вимоги закону щодо роздільного тримання різних категорій ув’язнених та інше.
Варто зазначити, що лише у поточному році прокуратурою області внесено 16 документів реагування на усунення вищевказаних порушень законодавства, що не мало належного реагування з боку адміністрації установи. Тож, за результатами проведеної перевірки вказівку з вимогою негайно вжити заходів до усунення порушень, провести службову перевірку та забезпечити дієвий відомчий контроль за роботою установи внесено до Міністерства Юстиції України.
На даний час, документ реагування перебуває на розгляді.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here