У КРОПИВНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ “МАРАФОН STEM – УРОКІВ”

0
1891
views

23 вересня одночасно у трьох містах України- Києві, Одесі на Кропивницькому відбувся Всеукраїнський “ Марафон STEM — уроків”, організатором проведення якого були Міністерство освіти і науки України Державна наукова установа “Інститут модернізації змісту освіти”, ГО “Соціальна справедливість “Совість” (м. Кропивницький), Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету.

Мета  заходу, який проводився минулої суботи у приміщенні обласного дитячо-юнацького центру  в  рамках фестивалю – ознайомлення педагогічної громадськості за напрямами  STEM – освіти, обміну досвідом, підвищення інтересу молоді до винахідницької та науково-дослідницької діяльності і сучасної наук, створення платформи для спілкування однодумців, пошуку і підтримки перспективних наукових ідей і демонстрації рівня досягнень в інноваційній сфері.

– Всеукраїнський марафон проводиться з метою презентації інноваційного досвіду навчальних закладів за напрямами STEM — освіти, ознайомлення  учасників із  актуальними шляхами її  розвитку: поглиблення сутності поняття як освітнього процесу та новацій, інтегровані шкільні  STEM -проекти та інтегровані STEM – проекти у позашкільній освіті, – інформує координатор  “Марафону STEM – уроків”, – інформує  доцент кафедри фізико-математичних дисциплін Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Кузьменко.

Із початком заходу його учасників привітала у своєму відеозверненні завідувач сектору підготовки вчителів  STEM — освіти, відділу STEM — освіти ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти” Ірина Василашко.

Під час “Марафону STEM — уроків”  йшлося, зокрема, про  сутність інформаційно-комунікаційних та комп’ютерних технологій навчання в умовах розвитку STEM — освіти, STEM — освіти як важливого орієнтиру розвитку інноваційної діяльності в Кіровоградській області, про що розповіли у формі відеоперегляду  О. С. Кузьменко та В. Л. Бузько -вчитель вищої категорії, кандидат педагогічних наук КЗ “НВО №6 “Спеціалізовіана загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Центр естетичного виховання “Натхнення” Кіровоградської міської ради Кіровоградської області”

Цікавими були виступи з реалізації  STEM — підходів у початковій школі. Захоплююча  математика з LEGO заступника директора з навчально-виховної роботи Г. В. Дудіч  теоретична частина) та учителя початкових класів О. Г. Єрьоменко ( практична частина)  які працюють  у НВО СЗНЗ  І ступеня “Гармонія” – гімназія ім. Т. Г. Шевченка — ЦПВ “Контакт” з міста Кропивницького, а також учителя географії цього навчального закладу А. Л. Закладної (тема виступу STEM -уроку “Як спланувати успішний  STEM-проект”Яблуко” та міжнародні STEM — проекти  “SCIENTIX”.

Фрагменти уроків за напрямком “Інтегральна педагогічна технологія як засіб реалізації STEM- освітиу процесі навчання фізики в загальноосвітній школі” показали О. В. Гвардіонова – заступник директора з початкової школи(теоретична частина) та С.С. Кучеренко – учитель початкових класів  НВО СЗНЗ І ступеня “Гармонія” – гімназія ім. Т. Г. Шевченка – ЦПВ “Контакт”.

Завершився  “Марафон STEM — уроків”обговоренням доповідей та виступів його учасників.

Джерело: прес-служба управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here