В ОСТАННІ ДВА РОКИ ЗБІЛЬШУЮТЬСЯ ВИДАТКИ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ НА ФІНАНСУВАННЯ РОБІТ З РЕМОНТУ ТА УТРИМАННЯ КОМУНАЛЬНИХ ДОРІГ

0
368
views
Така динаміка, на думку директора департаменту інфраструктури та промисловості обласної державної адміністрації Олександра Корнюші, свідчить про те, що місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування питання якісного оновлення доріг у межах населених пунктів та належного їх утримання ставиться в пріоритет.

і це позитивний посил насамперед жителям цих територій.
Керівник департаменту інформував сьогодні на апаратній нараді про хід ремонтів комунальних доріг, стан фінансування робіт та проблемні питання, які потребують вирішення.
Він зазначив, що на території Кіровоградщини загальна протяжність вулично-дорожньої мережі у межах населених пунктів становить 11,4 тисячі кілометрів, а загальна площа дорожнього полотна сягає 70 мільйонів квадратних метрів. Торік для ремонту та утримання міських та сільських вулиць і доріг у місцевих бюджетах області було передбачено загалом 169,4 мільйона гривень (виконано робіт на 157,7 мільйона гривень). У 2017 році на ці видатки передбачено вже 226,3 мільйона гривень, що на 57 мільйонів (або на 25,2%) більше.
Станом на 15 вересня роботи виконано на суму 105,4 мільйона гривень (46,6% від запланованого), а саме: капітальний ремонт і реконструкція доріг – 29,2 мільйона гривень (35,4%), поточний ремонт – 73,3 мільйона гривень (60,8%), утримання доріг – 2,9 мільйона гривень (12,6%).
Щодо капітального ремонту доріг у межах населених пунктів (в нинішньому році на це передбачено 82,6 мільйона гривень), то крім коштів, які спрямовуються з місцевих бюджетів, Кіровоградщині на ці видатки виділено також 6,9 мільйона гривень з державного бюджету за рахунок субвенції місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.
Олександр Корнюша повідомив, що 5 мільйонів гривень із цієї суми передбачено для міста Кропивницького, однак кошти поки що не працюють: ремонтні роботи не розпочато, хоча тендер проведено, договір на виконання робіт укладено. У смт Помічній, якому дісталося 1,4 мільйона субвенційних коштів, виконано робіт на суму 336,4 тисячі гривень (23,5% від запланованого). Найсумлінніше використали державні кошти в смт Онуфріївці: всі 400 тисяч гривень вже освоєні.
Окрім того, Олександр Корнюша торкнувся також досить актуального сьогодні питання – контролю за проїздом автомобільними дорогами загального користування великовагових транспортних засобів. Він повідомив, що розпорядженням голови облдержадміністрації на території Кіровоградщини визначено 7 місць для проведення габаритно-вагового контролю.
За період з 15 лютого по 21 вересня 2017 року управлінням Укртрансбезпеки в області, як органом контролю, перевірено 8932 вантажних транспортних засоби. За результатами проведених перевірок складено 677 актів та нараховано плату (за перевищення ваги вантажу понад нормативні параметри) у сумі 177,425 тисячі гривень.
Разом з тим на сьогодні в області працює лише один пересувний габаритно-ваговий комплекс, що унеможливлює здійснення контролю на основних магістралях.
Олександр Корнюша повідомив, що, з огляду на це, голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко звернувся до Кабінету Міністрів з проханням посприяти у вирішенні питання щодо збільшення для Кіровоградщини кількості пересувних габаритно-вагових комплексів з одного до п’яти, що дало б змогу ефективніше здійснювати габаритний-ваговий контроль транспортних засобів на автодорогах області.
Сергій Кузьменко, зі свого боку, зазначив, що є державна програма щодо централізованого придбання таких комплексів, але її реалізація поки що пробуксовує. Тому, якщо до кінця року позитивних змін не станеться, обласна державна адміністрація буде радитися з депутатами обласної ради і пропонувати передбачити в обласному бюджеті наступного року кошти на придбання хоча б одного-двох габаритно-вагових комплексів. Аби можна було контролювати Кіровоградську область не з одного боку, а хоча б із двох-трьох напрямків і, таким чином, зберегти ті дороги, які сьогодні вже є, і ті, які будуватимуться надалі.
Голова облдержадміністрації наголосив, що це дуже важливе, стратегічне питання і доручив своєму заступнику Андрію Коломійцеву тримати його на постійному контролі – з тим, аби були прийняті правильні управлінські рішення щодо збереження дорожнього фонду області.
Джерело: http://www.kr-admin.gov.ua/start.php?q=News1/Ua/main.html

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here