УРЯД ПЕРЕДБАЧИВ 1 МЛРД НА МОДЕРНІЗАЦІЮ ПЕРШИХ КЛАСІВ

0
1763
views

Уряд передбачив 1 млрд на модернізацію перших класів

У 100 школах України, де сьогодні пілотується новий стандарт початкової школи, створено усі необхідні умови для навчання дітей за цим стандартом.

Про це, перебуваючи в Івано-Франківській області, заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час спілкування з директорами шкіл, вчителями, а також батьками дітей, які беруть участь у пілотуванні нового стандарту початкової освіти.

«Я сьогодні мала можливість поспілкуватися з учнями пілотної школи на Франківщині, а також побачити відмінності між освітнім середовищем у пілотних та звичайних класах. Зонування, місце для дитячих речей, парти, які розставлені для роботи у групах, освітні матеріали – усе необхідне для дітей є. Це разюче відрізняється від середовища звичайного класу. Потрібно пам’ятати, що з наступного року всі перші класи будуть навчатись за новим стандартом. Ми передбачили на модернізацію перших класів, з яких у 2018 році стартує Нова українська школа, 1 млрд грн у бюджеті. Місцеві органи також матимуть долучитися до створення умов», – зазначила Гриневич.

Міністр підкреслила, що найголовніші зміни – це зміни в методах навчання: від знаннєвої школи ми переходимо до школи компетентностей ХХІ століття.

«Пілотування Нової української школи передбачає, що у перших класах, які входять в проект, створено середовище і використовуються методи, які формують вільну людину. Вони мають на меті не навантажити дітей новими комплексами, а навпаки – спонукати їх до творчості, поважати одне одного не зі страху, а з того, що кожна людина має власну гідність. Цей перелік можна продовжувати. Але найголовніше, що нові методики діяльнісного і пошукового навчання мають на меті зберегти інтерес дітей до навчання. Це вкрай необхідно для української школи, бо сьогодні ми маємо драматичне спадання інтересу дітей до навчання», – розповіла Лілія Гриневич.

Джерело: http://osvita.ua/news/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here