ПРЕДСТАВНИКИ МОНІТОРИНГОВОЇ МІСІЇ ОБСЄ ЗДІЙСНИЛИ РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДО МІСЬКОЇ РАДИ КРОПИВНИЦЬКОГО

0
490
views

У міській раді Кропивницького з робочим візитом перебували представниками Спеціальної моніторингової групи ОБСЄ (СММ ОБСЄ) в Україні.

Під час візиту керівник Дніпровського офісу СММ ОБСЄ в Україні Олег Старостін та спостерігач СММ ОБСЄ в Україні Войтек Кілдз зустрілися із заступником міського голови Олександром Грабенком та керуючим справами виконавчого комітету міської ради Альвіною Бондаренко.

Метою візитів представників Місії є налагодження та підтримка зв’язків з місцевою та регіональною владами, політичними силами, громадянським суспільством, а також різноманітними етнічними та релігійними групами. Цього разу представників Місії цікавили питання загальної політичної ситуації в обласному центрі, питання безпеки, а також питання, пов’язані з облаштуванням життя внутрішньо – переміщених осіб.

Відповідаючи на запитання гостей, Олександр Грабенко відзначив, що загальнополітична ситуація у місті вже тривалий час є стабільною. Міська рада докладає максимум зусиль, щоб забезпечити дієвий діалог з громадою, зробити відкритими і прозорими всі процедури прийняття рішень – від кадрових до земельних. Не випадково місто Кропивницький ввійшло до п’ятірки найбільш відкритих міст у рейтинговому дослідженні 2016 року. Альвіна Бондаренко наголосила, що у процесі децентралізації міська влада отримала протягом 2016-2017 років чималі додаткові повноваження, що, поряд із зростанням фінансового ресурсу, передбачає виконання нових управлінських повноважень.

Керівники міста надали вичерпні відповіді на питання щодо становища на  ринку праці, інвестиційного клімату, реформування економіки, облаштування проживання внутрішньо переміщених осіб (біженців зі Сходу України та АР Крим). Після робочої частини зустрічі гості оглянули Галерею Героїв, об лаштовану на третьому поверсі приміщення міської ради. Інсталяція складається із 182 світлин загиблих Героїв АТО з усієї області та фотографій гарячих точок бойових дій, які стали символами героїзму наших воїнів: Донецький аеропорт, Дебальцеве, Савур Могила, Іловайськ…

Обидві сторони висловили задоволення щодо одержаної у процесі обговорення інформації та побажання у майбутньому проводити такі зустрічі з представниками СММ ОБСЄ регулярно.

Джерело: http://www.kr-rada.gov.ua/news/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here