ДОЩОВИЙ СПАРИНГ З ЧЕМПІОНОМ

0
1928
views

Протиборство «Зірки» з «Шахтарем» дійсно можна віднести до найкращих матчів чемпіонату. Рясний дощ, який із різною щільністю супроводжував усю гру, та ганебна поведінка ультрас гостей, через що навіть довелося зупиняти матч, не знижували напругу на футбольному полі.

Гостям вдалося доволі швидко повести в рахунку. Тайсон отримав м’яч на правому фланзі й виконав націлений простріл до центру штрафного майданчика. Тут наші захисники не втримали Факундо Феррейру, який майже з лінії воріт вразив ціль – 0:1.

Кропивничани зрівняли рахунок на 38-й хвилині. За гру рукою Богдана Бутка арбітр матчу Євгеній Арановський призначив стандарт на лівому фланзі, за два метри від штрафного майданчика. Олексій Чичиков виконав класну подачу у воротарську зону, де верхову боротьбу в захисників та голкіпера «Шахтаря» виграв Ішем Ель Амдауї й головою спрямував м’яч до сітки воріт – 1:1.

Цей гол зіграв із господарями злий жарт. На хвилі ейфорії кропивничани розслабилися, чим миттєво скористалися гірняки. Спочатку Марлос, а згодом і Факундо Феррейра довели рахунок до 1:3. Перерва – і здавалося, що для «Зірки» все вже втрачено.

У другому таймі «Зірка» не збиралася здаватися на милість фаворитів. Та корективи вніс непередбачуваний фактор. Хід матчу довелось перервати на 68-й хвилині, арбітр зустрічі Євгеній Арановський зупинив гру і вивів суперників із поля. Справа в тому, що з перших хвилин протиборства нечисленні, але агресивні вболівальники «Шахтаря» почали свій безлад із димовими шашками, фаєрами, вибуховими пристроями та іншою піротехнікою.

Перепочивши, кропивничани знову пішли в наступ і були винагороджені за свою сміливість. На 76-й хвилині Павло Полегенько виконав класну, зрячу, націлену подачу на Гліба Рассадкіна, й білорус розстріляв ворота Андрія П’ятова. «Зірка» мала можливість зрівняти рахунок та відібрати очки у чемпіона. Та на п’ятій доданій хвилині Віктор Коваленко встановив остаточний результат зустрічі – 2:4.

На післяматчевій прес-конференції Роман Монарьов подякував уболівальникам за шалену підтримку, своїм футболістам – за самовіддачу та бійцівські якості, зазначивши, що цього разу атакувальна лінія продемонструвала свій потенціал.

Роман ІЛЮШИН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here