ПРИЙМАЄТЬСЯ СМІТТЯ. БЕЗКОШТОВНО

0
1414
views

Проблемі утилізації опалого листя та побутового сміття була присвячена вівторкова прес-конференція, яку провів начальник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта.

Він наголосив, що частина містян не звертає увагу на зауваження міської влади щодо заборони спалювання листя і продовжує розкладати багаття на своїх приватних садибах. Через це збільшилась кількість звернень громадян до лікарів через загострення хвороб дихальних шляхiв.

Наразі ситуація із спалюванням листя сягає критичного стану. Як тільки вечоріє, усе місто накриває шар диму. Спецінспектори належно виконують свої обов’язки. Порушників фіксують, складають на них протоколи. Але нерідко інспектори  стикаються із їхньою агресивною реакцією. Коли мова заходить про штрафи, палії листя кидаються на них із граблями, лопатами або спускають собак. Порушники часто звинувачують інспекторів у неправомірності, не довіряють посвідченням. Як повідомив Андрій Максюта, працівникам планують  незабаром видати спеціальні жилети, аби вирізнити їх із натовпу.

Для виявлення порушників двічі на тиждень  спецінспекцією планується проводити рейди разом із екологами, поліцією, місцевою дружиною. Але на перший рейд  ані працівники  екологічної інспекції, ані поліцейські не прийшли.  Перші відповіли, що у них немає зайвих працівників, а міська поліція взагалі промовчала. Спецінспекція вирішила залучити до виявлення паліїв сміття тепер і патрульну поліцію.  На першому рейді складено 14 протоколів за спалювання листя.

Максюта повідомив, що наразі Завадівське сміттєзвалище безкоштовно приймає листя та будівельне сміття від усіх суб’єктів господарювання. Крім того, з приватного сектору листя ще й безкоштовно вивезе «Екостайл».  Треба тільки визначитись, а це стосується квартальних комітетів і жителів приватного сектору,  де будуть його накопичувати. Але побутове сміття, листя і будівельне сміття  необхідно відокремлювати, інакше «Екостайл» його не братиме. Підприємство вирощує американських хробаків, а листя є сировиною для їх живлення.

Міське сміттєзвалище  приймає листя безкоштовно від усіх,  тільки вивезти його туди потрібно самотужки. Там також безкоштовно приймають будівельне сміття: битий шифер, цеглу, землю, пісок, бите скло, пляшки тощо. Тому містян просять не викидати таке сміття у кручі, на поля чи деінде.

 Андрій Максюта звернувся  до жителів міста  з проханням у разі виявлення, що хтось палить листя, зателефонувати за номером спецінспекції 55-34-17.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here