ВИСТАВКА КРОПИВНИЧАНИНА В БОЛГАРІЇ

0
2184
views

Відомий митець з Кропивницького Ігор Шатохін  створив унікальну експозицію «Історія світової авіації за 100 років», яка була представлена у Варні (Болгарія).

На виставці були представлені  178 паперових експонатів у масштабі 1:33, які майстер створював протягом 33 років. Географія експозиції пов’язана з тим, що Ігор Шатохін є почесним членом Кіровоградської регіональної організації «Об’єднання  болгар «Нашите хора».

Кошти від продажу експонатів підуть на будівництво меморіального комплексу на могилі хана Кубрата, засновника Великої Болгарії, у Малій Перещепиній (Полтавська область). За словами Ігоря Шатохіна, він не мав на меті встановлення жодного рекорду, але шість разів був вписаний у Книгу рекордів України.

Виставка організована під егідою муніципалітету Варни за допомогою військово-морського флоту країни та пов’язана зі святкуваннями 100-річчя з дня заснування військово-морської авіації Болгарії, тижня моря та «Варненсько-європейської молодіжної столиці», за підтримки голови Кіровоградської ода та обласної спілки вірмен України.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here