В ЄДНАННІ — СИЛА! НАВІТЬ ПОПРИ ДОЩ

0
2133
views

Другу річницю від дня створення власної об’єднаної громади Новоукраїнка зустріла дощем. Але опади не завадили жодному із запланованих програмою заходів. Звісно, учасників та глядачів було мало, але це були справжні патріоти свого міста і своєї громади.

Цьогоріч найбільшою локацією став фестиваль вуличних майстрів. Перед розважальним центром «Олімп» місцева молодь влаштувала  свій «Майданс», далі свої твори презентували вихованці дитячо-юнацького центру «ЗОРІТ» та музичної школи. По інший бік творчого коридору розташувались  місцеві виробники смаколиків. Дощ дощем, а свято є святом.

Після молебню за процвітання міста й громади  в супроводі оркестру центром Новоукраїнки рушила хода вишиванок. На чолі – прапороносці та міський голова Олександр Корінний.

Перед  районним палацом культури «Ювілейний» було урочисто відкрито арт-об’єкт про любов до рідного міста. З ініціативою щодо його встановлення до міського голови звернулась творча молодь. Ідею було підтримано депутатським корпусом і до Дня міста було реалізовано – попри погрози окремих місцевих політиканів її знищити. Головній натхненниці арт-об’єкта – депутатці ради ОТГ та керівниці школи танцю «Натхнення» й ансамблю «Веснянка» Ірині Рублі урочисто вручили відповідний сертифікат, який та вже передала до краєзнавчого музею, де почалося створення експозиції з історії громади.

– Ми  робимо і продовжуватимемо робити ставку на молодь! – наголосив у вітальній промові голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний. – Саме завдяки молоді змінюється наше місто. Молодіжна ідея – розробка універсального спортивного майданчика – вже реалізована, молодь продовжує закидати нас ретельно розробленими творчими проектами. І ми їх реалізуємо.

Що найбільше вразило в центрі міста – майже повна відсутність сміття. Як вже неодноразово писалось, громада сама слідкує за чистотою, адже саме вона є господарем цього міста.

– Десяток небайдужих  мешканців почали боротьбу, півсотні перевернули  звичний спосіб життя й мислення цього міста, – пояснила мені колега з Новоукраїнки Олена Комісаренко, – їхня енергія настільки вражає, що інакше жити просто стає соромно.

По-білому Новоукраїнці можна позаздрити. Але секрет їхнього успіху доволі простий: хочеш змін – змінися сам. І коли бажаючі змін знаходять одне одного, вони нездоланні. А «в єднанні – сила», і саме це гасло є девізом громади, що святкує своє народження одночасно з 247-ю річницею міста Новоукраїнка. І святу не завадив навіть дощ. Успіхів та процвітання вам, новоукраїнці!

Максим Гуцалюк

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here