НАЦГВАРДІЯ ЗАВЖДИ В СТРОЮ

0
2722
views

Наприкінці вересня відзначається святкова дата в історії військової частини 3011 Національної гвардії України, стрілецький батальйон якої розташований у Кропивницькому, – 51 річниця з дня створення частини.

На Кіровоградщині особовий склад Національної гвардії виконує обов’язки по охороні громадського порядку, етапування засуджених, охороняє приміщення суду та обласної державної адміністрації. Та працює в тісній взаємодії з поліцією, СБУ та ДСНС.

Слід зазначити, що особовий склад батальйону Нацгвардії також виконує завдання в зоні АТО. Підтримання порядку та контроль між лінією зіткнення, де йде безпосередній контакт з окупантами та населеними пунктами на підвладній Україні території. Під час несення служби бійці Національної гвардії затримували громадян у розшуку, які були причетні до діяльності незаконних збройних формувань на окупованій території, громадян зі зброєю, також громадян у розшуку за кримінальними статтями, не причетних до військового конфлікту.

Частина повністю складається з військовослужбовців за контрактом, деяка кількість перебуває на передовій і сьогодні.

У другій ротації на сході України, під час проведення спецоперації по звільненню міста Лисичанська, загинув командир батальйону полковник Павло Сніцар. Посмертно був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та орденом Георгія Побідоносця.

Зараз вулиця у Кропивницькому, на якій розташований стрілецький батальйон Національної гвардії, носить його ім’я. У травні 2015 року в стрілецькому батальйоні відкрито меморіальну дошку  на пам’ять загиблого комбата. Але, на жаль, це не єдина втрата частини.

Як готуються нацгвардійці до святкової дати, ми запитали в командира військової частини № 3011 НГУ, до складу якої входить стрілецький батальйон, розташований у Кропивницькому, полковника В’ячеслава Мельника. Ось що він повідомив:

– Перш за все, окрім бойової та спеціальної підготовки, важливою частиною служби є побутові умови. Якщо озброєнням та технікою наша частина забезпечена задовільно, то побутові питання потребують постійної уваги. Ми намагаємось щоденно поліпшувати побут наших бійців.

5 серпня 2017 року підписано указ Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних сил України та Національної гвардії України».

Наразі керівництвом військової частини проведена робота щодо налагодження зв’язків з органами державної влади та місцевого самоврядування. Хочу зазначити, що у Кропивницькому ми знайшли повне взаєморозуміння з органами влади.

Вагомий внесок у облаштування території стрілецького батальйону зробила Кіровоградська обласна державна адміністрація, за допомогою якої заасфальтовано автопарк стрілецького батальйону. Міська рада допомогла з обладнанням кімнати відпочинку та надала сучасну техніку.

За рахунок допомоги Кіровоградської районної адміністрації було встановлено автономне джерело живлення електрикою на військовому стрільбищі батальйону, що дозволяє заощаджувати значні кошти за електроенергію. Треба зазначити, що були впроваджені сучасні технології і енергетичний вузол обладнаний сонячними панелями, що дає нам автономність.

Хочу висловити подяку від командування та всього особового складу голові ОДА Сергію Кузьменку, голові обласної ради Олександру Чорноіваненку, міському голові Кропивницького Андрію Райковичу та голові Кіровоградської РДА Аллі Поліщук.

У день заснування частини під час урочистого шикування бійцям батальйону будуть вручені заохочувальні привітання начальника Центрального територіального управління Національної гвардії України генерал-майора Олександра Набока, подяки та цінні подарунки.

Святкування пройде в робочому режимі, адже бійці Нацгвардії продовжують щоденно нести таку важливу службу.

Руслан МУСІЄНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here