НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПОЛІЦІЯ ОГОЛОСИЛА ПІДОЗРУ ШАХРАЯМ, ЯКІ НАДАВАЛИ НЕІСНУЮЧІ ПОСЛУГИ

0
1784
views

Встановлено, що зловмисники розмістили оголошення про організацію польотів на повітряній кулі. За такий «відпочинок» клієнтам пропонували заплатити наперед, перевівши кошти на картковий рахунок.

Нині з заявами до поліції про скоєні стосовно них шахрайські дії звернулося кілька десятків потерпілих. Загалом, зловмисники ошукали громадян на понад 50 тисяч гривень.

Історія, за якої мешканці Кропивницького планували отримати незабутні враження, а у підсумку позбулися власних заощаджень, сталася наприкінці літа. У соцмережах та окремих Інтернет-виданнях з’явилося оголошення про надання послуг. Купити квиток для польоту на повітряній кулі дорослим пропонували за 700 гривень, дитячий – коштував від 500.

Здійснивши повну передплату клієнти так і не отримали послуг, за які заплатили. Про шахрайські дії потерпілі повідомили поліцейських.

У результаті проведених слідчо-розшукових заходів працівники Придніпровського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України вдалося викрили групу осіб, яких нині підозрюють у скоєнні шахрайських оборудок. Усі вони виявилися мешканцями обласного центру, віком 23 та 24 років.

Поліцейські встановили, що для укриття своєї злочинної діяльності, зловмисники деактивували оголошення та видалили свої сторінки з соцмереж коли кількість потерпілих від їх дій сягнула десятків. Отримані через платіжні системи гроші з власних карток, перевели в готівку та порівну розділили між собою.

За місцем проживання підозрюваних поліцейські провели санкціоновані обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, жорсткі диски, платіжні картки та інші мобільні пристрої. Слідство у справі триває.

Сьогодні, 28 вересня, учасникам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їм загрожує обмеження волі на строк до трьох років.

 Придніпровське управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here