УМОВИ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ

0
2132
views

Пенсії військових є одним  з видів спеціальних пенсій, що призначають і виплачують за окремим законом. Це Закон України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (далі – Закон).

Насамперед, потрібно мати на увазі, що військовослужбовцям, особам, які мають право на пенсію за Законом, пенсії призначаються і виплачуються після звільнення їх зі служби.

Пенсія за вислугу років відповідно до статті 12 Закону призначається  особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, іншим особам незалежно від віку, за наявності встановленого законом тривалості вислуги років.

З 1 жовтня поточного року збільшується календарна вислуга років для призначення пенсій за вислугу років. Так, якщо військовослужбовець звільняється зі служби в період з 1 жовтня 2017 року по 30 вересня 2018 року  на день звільнення зі служби він повинен мати  вислугу 23 календарних роки та 6 місяців і більше (в період з 1 жовтня 2016 року по 30 вересня 2017 року право на пенсію мали військовослужбовці  при наявності 23 календарних роки і більше).

Збільшення календарної вислуги років не стосується військовослужбовців, які займали посади льотного складу та плаваючого складу підводних човнів Збройних Сил (для них вислуга років залишилася 20 років і більше).

Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here