ЗА 8 МІСЯЦІВ НА КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ З МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ ОБЛАСТІ ВИКОРИСТАНО МАЙЖЕ 23,8 МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

0
1691
views
А загалом у 2017 році на ці видатки в місцевих бюджетах передбачено 44,1 мільйона гривень – практично стільки, скільки й минулого року.

Таку статистику озвучила на розширеному засіданні колегії обласної державної адміністрації директор департаменту житлово-комунального господарства Ольга Довжук під час розгляду питання про стан готовності господарського комплексу області до роботи в умовах осені-зими, уточнивши, що до суми використаних на капремонт коштів входять і 2,5 мільйони гривень, за рахунок яких ґрунтовно відремонтовано 84 ліфти та проведено експертне обстеження 46 ліфтів.
Щодо загалом ситуації в житловому господарстві, то до початку опалювального періоду комплексно підготовлено 3900 житлових будинків (100%). В ході підготовчих робіт проводилось випробування внутрішньобудинкових систем гідравлічним тиском, здійснено ревізію арматури, перевірено обладнання теплових пунктів. Відповідно до переліку запланованих заходів, відремонтовано (замінено) 363 опалювальні системи, проводились роботи з промивання таких систем та відновлення теплової ізоляції трубопроводів, усувались недоліки, виявлені в роботі внутрішньобудинкових систем, тощо.
Керівник департаменту житлово-комунального господарства також повідомила, що в області триває процес самостійного визначення мешканцями багатоквартирних житлових будинків форм управління своїм будинком, а саме: шляхом створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), вибору управителя чи самостійного управління без створення юридичної особи.
Станом на 1 вересня на Кіровоградщині функціонує 325 ОСББ, на утриманні яких перебувають 378 житлових будинків. В нинішньому році, зокрема, створено 9 об’єднань співвласників у місті Кропивницькому та 3 – в місті Світловодську.
Окрім того, мешканці ще 755 багатоквартирних будинків в різних населених пунктах області визначилися з формою управління своїм житлом: частина довірили відповідальність за створення гідних для себе умов проживання та раціональне використання коштів у вигляді квартплати управителю, частина обрали самостійну форму управління будинком без створення юридичної особи.

Джерело: http://www.kr-admin.gov.ua/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here