В ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ ВИРІШУВАЛИ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ УЧАСНИКІВ АТО

0
1788
views

У Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості за круглим столом роботодавці міста та району, інші соціальні партнери вирішували проблемні питання зайнятості демобілізованих учасників бойових дій.

Серед  учасників керівники ТОВ «Аграрно-правнича компанія «А.П.К.», ТОВ «ВКЦ Олеум», ФОП Шамардіна К.О., ТОВ «Агрофірма «Хлібодар», ПРАТ «Гідросила АПМ», ТОВ «Хайрок», ТОВ «Хайрок трейд», ТОВ «ФК Зірка», ПП «Чистий Єлизаветград», ДП «Кіровоградський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

Відкриваючи засідання, директор Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Тетяна Білоусова поінформувала присутніх про результати роботи центру зайнятості в напрямку надання соціальних послуг особам з числа учасників антитерористичної операції та заходи, що систематично проводяться для цієї категорії громадян задля прискорення процесу їхньої реінтеграції в систему реальних трудових відносин.

За круглим столом відбулося активне обговорення проблемних питань, які не дозволяють ефективно вирішувати питання їх зайнятості. Серед них – потреба у психологічній реабілітації вчорашніх військових. Також зазначено, що отримуючи під час військової служби грошове забезпечення, розміром значно вищим ніж розмір заробітної плати в запропонованих вакансіях, зареєстровані безробітні цієї категорії не поспішають зі своїм працевлаштуванням. Як один із елементів адаптації до мирного життя і як наслідок сприяння працевлаштуванню, присутні визначили можливість участі демобілізованих осіб у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Т. Білоусова зазначила, що міськрайонним центром зайнятості до міської ради внесені пропозиції щодо розширення видів громадських робіт на наступний рік. А саме – надання допомоги учасникам  бойових дій та родинам загиблих військових, яким вкрай необхідна підтримка для їх соціальної інтеграції у суспільстві.

Зустріч закінчилася обговоренням учасниками круглого столу шляхів подальшої співпраці та взаємодії у вирішенні питань зайнятості даної категорії осіб, з урахуванням індивідуального підходу, що сприятиме їх працевлаштуванню, самовизначенню та самореалізації.

Я.Шевченко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here