ПОКАЗНИКИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ОБЛАСТІ ЗА СІЧЕНЬ-ЧЕРВЕНЬ 2017 РОКУ

0
360
views
Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання з проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики в області.

Члени робочої групи обговорили показники оцінки соціально-економічного розвитку області за січень-червень 2017 року та визначили основні завдання щодо забезпечення їх позитивної динаміки до кінця 2017 року.
Відкриваючи засідання, Сергій Коваленко зазначив, що у І півріччі 2017 року, за результатами моніторингу Мінрегіону України, область посідає 9 місце серед інших регіонів України, що є на 2 позиції вище порівняно з січнем-березнем цього року.
Рейтингові місця покращено за 2 напрямами – “Економічна ефективність” – Кіровоградщина перейшла з 15 на 9 місце та “Ефективність ринку праці” – з 20 на 16 місце. У п’ятірці лідерів область залишилася за напрямом “Розвиток інфраструктури” – 3 місце серед інших регіонів та у десятці за напрямом “Фінансова самодостатність” – 6 місце.
Погіршилася ситуація за 2 напрямами – “Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця” та “Відновлювальна енергетика та енергоефективність”.
Відповідно до офіційних показників з початку року на Кіровоградщині стабільно збільшуються обсяги промислового виробництва, будівельних робіт, вантажообороту автомобільного та залізничного транспорту, збільшено надходження до бюджетів усіх рівнів тощо. Проте, маємо відставання за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства.
Крім того, область значно відстає від інших регіонів за напрямом “Відновлювальна енергетика та енергоефективність” – 20 місце в Україні.
В цілому є складною ситуація на ринку праці населення.
Не зважаючи на зростання доходів населення, за розміром середньомісячної заробітної плати область також відстає від інших регіонів і посідає 22 місце в Україні.
Детально на тенденціях соціально-економічного розвитку області та заходах, необхідних для поліпшення ситуації зупинились заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації і територіальних органів міністерств і відомств України в області.
Учасники засідання заслухали й керівників територій, які мають відставання за більшістю показників соціально-економічного розвитку.
За результатами засідання, робочою групою було розроблено низку заходів, спрямованих на покращення соціально-економічного розвитку області та надано відповідні доручення керівникам місцевих органів влади.

Джерело: http://www.kr-admin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here